sâmbătă, 23 martie 2024

Proiect cultural abandonat în 2012 revine în actualitate!


 În 2012, mi s-a dat de înțeles că nu prea mai am ce căuta în Radio Cluj, ca pensionar și fost consilier al fostul director Florin Zaharescu, fiindcă mîncam din fondul de salarii al angajaților, pe degeaba și am fost făcut de rușine în Piața Mare, dezvăluindu-se enormul meu cîștig de consilier: 6381 de lei pe 2011, adică vreo 521 de lei/ lună.

Spășit, rușinat, dar bucuros că n-am ajuns în gheara fiscului, am luat-o din loc și m-am întors numai în 2024, acordând un interviu după 12 ani și construind o carte aniversară și un spectacol Acusticon dedicate celor 70 de ani de Radio Cluj. Maurul și-a făcut datoria...
Aveam atunci, în 2012, pregătit un proiect de transfer cultural a unei părți din fonoteca Studioului, spre liceele umaniste, cu prioritate, realizat pe suport electronic ( CD-uri) și care să conțină
a) vocile lui Blaga, Goga, Agârbiceanu, Rebreanu, pînă la zi
b) interviuri cu personalități culturale transilvane, universitare, din domeniul teatrului, a operei - cu ilustrații-
Iată, că la spectacol, Florin Brușten, secretarul general al SRR și directorul studiourilor teritoriale, propunea un asemenea transfer spre bibliotecile județene!
Asta după ce am spus, cu anume năduf, ce valori inestimabile zac sub piciorele noastre, în fonotecă.
Despre această intenție de dotare a școlilor cu instrumente culturale deosebite, făcusem vorbire, într-una din ultimele Radioduminici, în 2011 și vroiam să propun proiectul și să îmi dedic parte de timp, realizării sale. Era ceva deosebit și rămîne deosebit: fiecare studiou teritorial să acopere geografia arondată și astfel, teoretic, școlile umanioare și nu numai, să fi beneficieze de valorile fonotecilor.
Noapte bună ! Paternitatea lui, însă, mi-o revendic.

Cornel UDREA





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu