vineri, 18 aprilie 2025

Drobul de miel tradițional

Drobul de miel este unul dintre preparatele tradiționale care nu lipsește niciodată de pe masa de Paște. Este un aperitiv care nu se pregătește ușor, și este așteptat în toate casele românilor.aâ

Cum faci cel mai bun drob de miel de Paște – Ingrediente:

·        căpăţâna de miel;

·        ceapa verde 2 legături;

·        usturoi verde 2 legături;

·        mărar verde 2 legături;

·        sare iodată;

·        piper proaspăt măcinat;

·         ouă 3 bucăţi;

·         ouă fierte 5-6 bucăţi;

·         prapure (membrana care învelește organele interne ale mielului, formată în mare parte din grăsime).

Cum se face drob de miel rețetă clasică: 

Organele de miel se fierb în apa cu un praf de sare. Căpăţâna de miel se fierbe separat. După ce au fiert organele şi carnea, se toacă mărunt. Ceapa, usturoiul şi mărarul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se adaugă la compoziţia de carne. Amestecul pentru drob de miel se asezonează cu sare, piper, se adaugă ouale crude şi se amesteca bine până se omogenizeaza compozitia.

Într-o forma rotunda se asează prapurele, se pune jumătate din compoziţie, se aşează după dorinţă ouale fierte, se adaugă restul de compoziţie şi se acoperă cu prapurele.

Drobul de miel se pune la cuptorul preîncins, la copt cca. 30 de minute, la foc moderat, până ce trece testul cu scobitoarea. Poftă bună!

 

 Autor: Iulian Coza

 Sursa: Libertatea



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu