vineri, 20 februarie 2015

Singura lucrare de acest fel apreciată de toată lumea !

O ANTOLOGIE A POEZIEI MARAMUREȘENE DE LA POEZIA POPULARĂ PÂNĂ ÎN 2009, alcătuită de poetul Nicolae Păuna Scheianu, cuprinde o gamă largă de autori de diferite vârste și la fel cei trecuți în neființă.
Poetul mai sus menționat n-a ținut să evidențieze în cartea respectivă doar unele ”cercuri închise” de literați ci i-a etalat pe toți ( la modul posibil ), care au scris poezii de-a lungul timpului în județul nostru și nu numai. Dacă au apărut anul trecut și anul acesta și antologii în care coautorii au fost publicați în acestea doar pe bază de ”cumetrii” iată că prin generozitatea poetului Nicolae Păuna Scheianu care este obiectiv și fără orgoliu față de toată lumea, această lucrare a sa şi a Centrului Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale merită de la toți toată lauda și considerația. Celelalte care au apărut... (...?! )
Pe lângă numărul foarte mare de literați (peste 200) care au semnat versuri în această prestigioasă lucrare, mă aflu și eu la paginile 418-419 încadrat cu 5 poezii.Etalez aici una dintre ele:
DOAR O PARTE DIN MINE
Nu în puține părți m-aș diviza
doar o parte din mine să rămână farmecelor
una chemărilor și nebuniei
doar o fărâmă s-o las sărăciei
numai picioarele dorului de cărare,
gândurile rătăcite în iubire,
aripi în cer
Doar inima,doar inima în mister


                                                                             Vasile Dan Marchiș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu