marți, 28 august 2018

A inceput demolarea stadionului Ghencea: Legendele clubului si-au luat adio si au primit caserole cu gazon

Jucatori de legenda ai clubului de fotbal Steaua au pasit, azi, 28 august 2018, pentru ultima oara pe gazonul stadionului din Bulevardul Ghencea inaintea demolarii acestuia in vederea EURO 2020, in cadrul unui eveniment organizat de Clubul Sportiv al Armatei.
Au fost prezenti componenti ai echipei care castiga Cupa Campionilor Europeni, Miodrag Belodedici, Marius Lacatus, Gabi Balint, Adrian Bumbescu, Anghel Iordanescu, dar si reprezentanti ai formatiei care atingea faza semifinalelor Cupei UEFA in 2006, Mirel Radoi, George Ogararu si Adrian Neaga. Acestia au acordat autografe si s-au fotografiat cu cei aproximativ 70 de suporteri stelisti, iar la final au primit din partea CSA Steaua cate o mostra din gazonul stadionului pe care au jucat.
Pe teren a avut loc un meci demonstrativ intre echipele de juniori ale clubului Steaua, folosindu-se mingea oficiala a Campionatului European din 2020.
La eveniment au mai participat presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu si primarul Sectorului 5, Daniel Florea.
Comandantul Clubului Sportiv al Armatei, Cristian Petrea, a declarat ca demolarea efectiva a inceput la 20 august, prin excavarea pamantului de sub una dintre peluze.
"Investitia in noul stadion va fi de 60 de milioane de euro si va fi gata in martie 2020. Atunci va fi inspectat si omologat de UEFA. Demolarea a inceput, jumatate din peluza este deja excavata, pentru ca e facuta pe val de pamant. De maine se incepe cu scoaterea scaunelor. Data oficiala a inceperii demolarii este 20 august, atunci a fost dat ordinul de catre Compania Nationala de Investitii. Iar demolarea trebuie sa dureze 3 luni, deci totul va fi jos pe 20 noiembrie. Sambata stadionul va fi deschis intre orele 10 si 16 pentru ca suporterii sa isi ia ramas bun de la acest stadion incarcat de istorie", a spus Petrea.
"Sunt intr-un fel trist pentru ca tot ce a insemnat acest stadion pentru Steaua si echipa nationala azi se face primul pas spre reconstructie. Dar sunt si sentimente de fericire pentru ca suporterii si echipa va beneficia de un stadion modern. Amintirile nu mor niciodata in sufletele noastre. Dupa ce vom lua in primire stadionul asteptam ca si echipa nationala sa isi programeze meciuri pe stadionul Ghencea", a adaugat Petrea.

Se construieste o noua arena in Ghencea

Valoarea contractului pentru demolarea Stadionului Steaua semnat de Compania Nationala de Investitii cu firmele Constructii Erbasu SA si BS Recycling SRL se ridica la 6.504.233,28 lei cu TVA.
Conform unui comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), lucrarile de demolare vor fi finantate de Ministerul Apararii Nationale, in baza unei conventii de cofinantare incheiate cu Compania Nationala de Investitii.
Noul Stadion Steaua va avea o capacitate totala de 30.500 de locuri pentru spectatori, o suprafata desfasurata de 70.000 mp, 4 vestiare, spatii de cazare pentru sportivi (24 de camere), 1.070 mp de spatiu de expunere (muzeu), 980 mp de spatii comerciale, restaurant pitch-view/bar sky view. Durata de realizare a obiectivului este de 25 de luni, iar valoarea totala a investitiei este de 301,77 de milioane de lei, finantarea fiind asigurata de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerului Apararii Nationale.
Romania a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Nationala din Capitala. UEFA obliga tarile organizatoare sa puna la dispozitie alte patru stadioane la standarde internationale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor nationale. Cele patru arene pe care Romania le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid si Dinamo.
Din motive juridice, lucrarile la stadionul Dinamo vor intarzia, noua arena din Soseaua Stefan cel Mare urmand sa fie construita pe un alt amplasament, in locul velodromului. Variante de rezerva sunt arenele din Ploiesti, Giurgiu, Voluntari si Mogosoaia. In afara de Dinamo, probleme exista si la Stadionul Rapid, acolo unde a fost facuta o estimare prea mica a costurilor, doar 26 de milioane de euro pentru capacitatea de 14.000 de locuri a arenei.


                                                                                 C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu