joi, 13 mai 2021

Evaluările Naționale la clasele a VI-a au început cu prezența fizică a elevilor


Astăzi au început Evaluările Naționale de la finalul claselor a VI-a, a IV-a și II-a. În 124 de unități de învățământ din județul Maramureș, organizate ca centre de evaluare, elevii din clasa a VI-a au susținut prima probă scrisă, la limbă și comunicare. Din totalul de 4198 de elevi înscriși pentru această probă, au fost prezenți 3854 de elevi, iar 344 au absentat. Probele se susțin cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ.

Scopul acestor teste este de a evalua competențele fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului, de către elevii înscriși în clasa a VI-a la începutul anului școlar. Rolul lor este de a le da copiilor și părinților o primă idee asupra liceelor sau școlilor profesionale pentru care s-ar putea pregăti, dar se verifică și nivelul eventualelor pierderi acumulate în perioada de pandemie.

”A început evaluarea națională la nivelul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, segmentate pe 3 paliere de timp. Astăzi și mâine evaluarea la clasa a VI-a, în 18-20 mai va avea loc evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar pentru clasa a IV-a, respectiv 25-28 mai evaluarea competențelor fundamentale la clasele  a II-a. La nivelul județului Maramureș avem un număr de 124 de centre în care se desfășoară evaluarea națională la nivelul clasei a IV-a, poba Limba și Literatura Română. Sunt înscriși 4198 de elevi din care prezenți sunt 3854. După cum observăm avem o prezență susținută în cadrul acestei probe. Precizez că la finalul desfășurării pe cicluri de învățământ a acestei evaluări naționale, rezultatele vor fi analizate la nivelul școlii astfel încât se va impune pentru fiecare elev un plan individualizat de învățare, practic rezultatele vor fi analizate concret de către profesori, părinți și elevi”, a explicat Vasile Pop, inspector școlar general adjunct ISJ Maramureș

Următoarea probă, la matematică și științele naturii, are loc azi, 13 mai.

Sursa: MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu