miercuri, 5 mai 2021

Finală englezească la Istanbul, în Champions League!

 Chelsea Londra s-a calificat în finala Ligii Campionilor, după ce a învins, miercuri seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa Real Madrid, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei. În tur, scorul a fost 1-1. În ultimul act, londonezii vor da peste Manchester City.

Chelsea i s-a alăturat lui Manchester City în finala Ligii Campionilor, după o victorie de senzaţie în faţa Realului. După 1-1 în turul de pe Bernabeu, echipa lui Tuchel a deschis scorul pe Stamford Bridge prin Werner, cu cel mai uşor gol al carierei sale. Real putea reveni imediat pe tabelă, dar Mendy a avut un reflex de senzaţie în faţa lui Benzema. După pauză, Chelsea le-a lăsat posesia spaniolilor, dar aceştia au fost incapabili să îşi creeze vreo ocazie.

Albaştrii în schimb, au ratat pe bandă rulantă pe contraatac. Havertz a dat bară, apoi Mount a ratat singur cu portarul după o acţiune de toată frumuseţea. Havertz a mai ieşit apoi o dată la rampă cu o ratare în situaţie de unu la unu şi a fost imitat după doar câteva minute şi de Kante.

Insistenţele londonezilor au fost până la urmă răsplătite cu cinci minute înainte de final. Mount a punctat şi a stabilit scorul final, 2 la 0. Manchester City - Chelsea, de pe 29 mai, va fi a treia finală englezească din istoria UEFA Champions League.

Echipele de start:

Chelsea: Mendy - Christensen, Silva, Rudiger - Azpilicueta, Kante, Jorginho, Chilwell - Havert, Mount - Werner

Real Madrid: Courtois - Nacho, Militao, Ramos, Mendy - Modric, Casemiro, Kroos - Vinicius, Hazard, Benzema.

Min 28. GOL CHELSEA! Timo Werner marchează după ce Havertz a trimis iniţial în bara transversală.

Min 87. GOL CHELSEA! Mason Mount face 2-0 pentru Chelsea, care este calificată în finala Ligii Campionilor!

                                                                                       Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu