duminică, 2 mai 2021

Medicii de familie vor primi 40 lei pentru fiecare vaccinare. Plata pentru medicii rezidenți, deja stabilită


 Medicii de familie vor primi câte 40 de lei pentru fiecare vaccin administrat în cabinetul propriu, față de 30 de lei/vaccin, cât este stabilit acum, potrivit unei OUG adoptate miercuri de Executiv. Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie va începe pe data de 4 mai și se va face, inițial, doar cu vaccinul Johnson & Johnson, conform unor declarații recente ale Ioanei Mihăilă, ministrul sănătății.

Măsura prin care medicii de familie vor primi cu 10 lei mai mult pentru fiecare vaccin împotriva COVID-19 administrat în cabinetul propriu a fost aprobată printr-o OUG adoptată miercuri de către Guvern. Așadar, medicii de familie vor încasa 40 lei, în loc de 30 lei, cum fusese stabilit inițial, pentru fiecare vaccin administrat în cabinetele proprii. Această OUG trebuie publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare. După ce se vor aplica, aceste tarife vor fi valabile doar până la data de 30 septembrie.

După cum se menționează pe site-ul Ministerului Sănătății, „[m]odificarea tarifului este justificată de suplimentarea materialelor sanitare și a echipamentelor de protecție utilizate în cabinetul medicului de familie. Tarifele vor fi valabile până la data de 30 septembrie 2021”.

Potrivit declarațiilor făcute de ministrul sănătății, vaccinarea în cabinetele medicilor de familie va începe pe data de 4 mai. Pentru început, se va folosi doar vaccinul Johnson & Johnson, care necesită administrarea unei singure doze.

„Vaccinarea la nivelul cabinetului medicului de familie va fi lansată oficial la nivel național în data de 4 mai. Conform raportărilor și estimărilor Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare, în momentul acesta gândul nostru este să începem cu vaccinarea cu vaccinul Johnson & Johnson, care necesită o singură doză. Asta este ceea ce gândim în momentul acesta; în momentul lansării, vom avea o informație certă. Și-au exprimat disponibilitatea de a vaccina, la nivelul cabinetului medicului de familie, aproximativ 3.000 de medici de familie. Sperăm că prin vaccinarea, la cabinetul medicului de familie, nu doar că vom grăbi rata de vaccinare, dar vom și ajunge în acele medii în care, în momentul acesta, este dificil de ajuns cu vaccinurile și ne referim mai ales la mediul rural și la ruralul izolat”, a afirmat Ioana Mihăilă.

Măsura prin care medicii rezidenți primesc câte 90 de lei/oră pentru activitatea în centrele de vaccinare, deja în vigoare

Măsura prin care medicii rezidenți cu drept de practică supravegheată, titulari ai unui aviz eliberat de Colegiul Medicilor din România, sunt incluși în categoria personalului medico-sanitar care prestează activitate în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 a fost cuprinsă în OUG nr. 29/2021, publicată în luna aprilie în Monitorul Oficial nr. 403/2021.

În această OUG se precizează că activitatea medicilor rezidenți în centrele de vaccinare este remunerată cu 90 lei/oră, potrivit tarifului orar prevăzut deja pentru medici în cadrul OUG nr. 3/2021 privind plata personalului implicat în procesul de vaccinare. Integral pe avocatnet.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu