miercuri, 22 februarie 2012

Epigramistul Mircea Pop de Buzeşti la o nouă apariţie editorială

După volumul de epigrame apărut în 2008, juristul, epigramistul şi omul cu umor la purtător, Mircea Pop de Buzeşti, ne propune o nouă carte de epigrame şi proză umoristică „Bolnavii tranziţiei”, volumul II, carte apărută la Editura „Eurotip” a prietenului nostru, Pamfil Godja.

Carte a fost prezentată în Sala de conferinţe, ieri, 20 februarie, stropită cum se cuvine (mai ales că a fost şi ziua de naştere a altui „spinist cu greutate”prof. Romulus Filip) la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare, în sala „Ion Burnar”.

Alături de autor, în prezidiu au luat loc dr. Teodor Ardelean în triplă calitate: de gazdă, de prieten cu Mircea Pop şi consumator de umor; prof. Romulus Filip, lector al cărţii; prof. Ioan Şiman, preşedintele clubului „Spinul”.

Volumul prezentat este structurat pe mai multe teme actuale şi generoase pentru un epigramist de talia lui Mircea Pop, păcat că nu au fost în sală mai mulţi politicieni maramureşeni să poată cumpăra cartea, cu o excepţie, consilierul judeţean Teodor Ardelean (sic!) şi abordează: politica românească, femeia în diferite ipostaze, vârsta a treia, dedicaţii, morala, modelele propuse de „democraţia” actuală şi mass-media, evoluţia societăţii, etc.

Aflăm că Mircea Pop de Buzeşti pregăteşte un al treilea volum de epigrame, care va avea culoarea „lutului” iar parlamentarii nu vor scăpa nici de data aceasta de condeiul lui ascuţit.

Au fost alături de el, membrii Clubului „Spinul”, colegii de serviciu, scriitori şi ziarişti, prieteni, cunoştinţe şi au vorbit în termeni laudativi despre carte şi personalitatea lui: dr. Teodor Ardelean, Ioan Fîrte Adi, Vasile Dragomir, Ioan Şiman, Romulus Filip, Teo Moldovan, Ioan Dragoş, Pamfil Godja şi autorul cărţii, care a spus: „Bolnavii tranziţiei sunt în primul rând oamenii de afaceri fără scrupule, dubioşi, parlamentarii care nu-şi fac datoria, care nu ar avea loc în Parlamentul României, ci altundeva. Aici sunt prinşi toţi cei care nu respectă un regim loial, cinstit al societăţii. Epigrama este un gen satiric care înţeapă, loveşte şi încearcă să corijeze!”. Perfect de acord cu dumneavoastră maestre Mircea Pop de Buzeşti!

Gelu DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu