miercuri, 22 februarie 2012

Mai bine aşa decât Război ?!

Într-un număr mai vechi al revistei germane "Der Spiegel" avem un articol foarte interesant despre construcţia Zidului Berlinului, are a început în duminica zilei de 13 August 1961. O data cu desclasificarea mai multor documente din arhivele marilor puteri ca : SUA şi URSS şi din arhivele germane, ies la iveala o serie de lucruri care s-au petrecut în acel timp. Până la data construirii Berlinului se refugiase din Berlinul de Est în Berlinul de Vest şi de aici în Germania de Vest peste 2.800.000 de refugiaţi. Chiar fostul ministru de externe al Germaniei de Vest, Hans-Dietrich Genscher a trecut din Berlinul de Est în Berlinul de Vest doar cu un bilet de metrou de 20 de Pfenici. În cele 10.680 zile de existenţă a Zidului în Berlin au fost omorâţi la Zidul Berlinului peste 230 de persoane iar pe toată frontierele RDG 980 de persoane! Ultimul împuşcat a fost Frank M. în nov. 1989. Zidul Berlinului a avut o lungime de 165,7 Km. Walter Ulbicht cel mai puternic comunist din acel timp, care îl cunoscuse încă personal pe Lenin şi cu Stalin a călătorit, dorea cu orice preţ ridicarea Zidului Berlinului. De câţiva ani Walter Ulbricht a închis graniţa dintre cele doua Germanii şi a pus în 1960 mine, totuşi Walter Ulbricht a trasmis ambasadorului URSS dorinţa sa de a se construi Zidul Berlinului. Cei din Vest au început protestele împotriva ridicarii Zidului din Berlin, şi au început a pune întrebări răutacioase :

"Ce ştieau serviciile secrete occidentale despre ridicarea Zidului Berlinlui ?" Din acte reiese ca a fost o înţelegere între Hruchiov şi Kennedy la fel şi şeful concernului de mass-media din Germania de Vest, evreu de origine, Axel Springel, proprietarul ziarelor germane : Die Welt, Das neue Blatt, Nordwestdeutschen Rundfunks, Bild, Welt am Sonntag. Şi tot el va fi şi în spatele mişcărilor studenţeşti din Vest din anii' 68. Din documentele desclasificate ies la iveală la întâlnirea de la Viena dintre Nikita Hruschiov şi J.F.Kennedy în 1961 că s-a căzut la înţelegerea construirii Zidului Berlinului care a dus în final la despărţirea atât a celor două sectoare ale Berlinului cât şi la o lungă perioadă de separare a celor două parţi ale Europei.
Să fie aceste două "trădări" ale lui Kennedy , atât în problema cubaneză când forţele anti-marxiste sunt lăsate de izbeliţte pe plajă, să fie vânate de Fidel Castro şi concesia în problema Zidului Berlinului posibile capete de acuzare care au dus în final la asasinarea lui ?! Tot ce-i posibil ?! J.F. Kennedy mai are încă o problemă : presupusa afacere cu Marilyn Monroe, fiind atenţionat direct de directorul FBI - J. Edgar Hoover, pentru încălcarea normelor de moralitate la Casa Alba ! Erau destui de mulţi, la vremea aceea, generali şi oameni politici americani şi pentru varianta începerii unui război cu sovieticii.

Victor Negara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu