marți, 28 februarie 2012

Alpinista româncă Crina Coco Popescu în World Records Academy

Alpinista Crina Coco Popescu (17 ani) a primit certificarea din partea World Records Academy pentru ascensiunea, in premiera, a Muntelui Sidley (4.285 m), cel mai inalt vulcan din Antarctica, parte a Circuitului Seven Volcanoes - cei mai inalti vulcani de pe fiecare continent, se arata intr-un comunicat remis Agerpres. Reusita Crinei Coco Popescu a fost desemnata cea mai valoroasa realizare feminina in alpinismul de altitudine in anul 2011, de catre Federatia Romana de Alpinism si Escalada. Coco Popescu, legitimata la Clubul Montan Altitudine, are ca obiectiv atingerea in acelasi an (2012) a Polului Nord si a Polului Sud. Reusita in ambele expeditii ar inseamna stabilirea unui nou record mondial de varsta, Crina devenind cea mai tanara sportiva care realizeaza, in acelasi an, Polul Nord si Polul Sud pe schiuri.

Crina Coco Popescu are in palmares 7 recorduri mondiale de varsta si doua europene, este Maestra a Sportului de la varsta de 14 ani, iar din 23 ianuarie 2011 este prima alpinista din lume care a incheiat Circuitul Seven Volcanoes si singura alpinista din lume in echipa care a facut premiera pe Mt. Sidley.

Alpinismul se alatura astfel altor sporturi certificate cu performante romanesti de catre World Records Academy: atletism (Constantina Dita, Valeriu Tomescu), gimnastica (Nadia Comaneci, Octavian Bellu, Mariana Bitang), fotbal (Helmuth Duckadam).Agerpres 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu