sâmbătă, 25 februarie 2012

În ce constă evaluarea copiilor pentru clasa I sau clasa pregătitoare?

Evaluările copiilor vor dura până pe 29 februarie. Începand din 5 martie, părinţii trebuie să înceapă procedurile de înscriere propriu-zisă.
Părinţii care vor să-şi înscrie copiii în clasa I ori în cea pregătitoare, chiar dacă cei mici nu au împlinit vârsta prevăzută de lege, au dreptul să facă acest lucru. Cu o singura condiţie: ca cei mici să treacă un test de evaluare psihosomatică.
Evaluarea constă într-un test de 20 de întrebări pentru clasa pregătitoare şi de 25 de întrebări pentru clasa I. Celor mici li se cere să numere, să recunoască anumite culori, să spună anotimpurile, să recite o poezie, etc. Întrebările nu sunt standard, psihologul le poate varia, în funcţie de situaţie, dar copilul trebuie să răspundă corect la 75% din întrebări pentru a putea trece. Întreaga procedură nu trebuie să dureze mai mult de 10 minute şi se face în prezenţa unuia dintre părinţi.
Rezultatul evaluării este comunicat în scris a doua zi după testare şi poate fi ridicat de la centrul care a realizat evaluarea, în intervalul orar 16-20. Conform legii, părinţii nu au dreptul să conteste rezultatul. Preluare dupa 9am.ro

Prof. Gelu DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu