luni, 27 februarie 2012

Naţionala României îşi caută încă propria identitate

Am urmărit interviul pe care l-a dat Dumitru Dragomir la un post TV. Era acelaşi Mitică pe care îl cunoaştem de ani de zile: şmecher, alunecos, mincinos, ipocrit. Cu umorul lui îndoielnic ştie să ia apărarea prietenilor săi de afaceri (dubioase), amicului Mircea Sandu zis şi „naşul”şi patronilor de cluburi care posedă valize. Pe unul dintre ei l-a caracterizat foarte bine colegul Mircea Grumaz: „În război, se spune, cel mai eficace duşman este cel care stă în mijlocul taberei adverse, care distruge din interior. Şi Steaua are un tip care se află în interiorul grupării şi care distruge cu gura tot ce alţii încearcă să facă cu piciorul sau cu creierul. Principiul "eu te-am făcut, eu te omor" este literă de lege pentru latifundiarul pe care suporterii Stelei îl doresc enorm de departe de club. Omul ăsta se pricepe la orice: la fotbal, la politică, la brânză, la chiloţii Danielei Crudu, la nucile de cocos albastre, la reparat Maybachul cu levierul, la înjurat ziarişti, la deszăpezire, la construirea de biserici. Iar priceperea lui creşte proporţional cu dorinţa unor posturi TV de a-l băga în seamă”. Şi Doamne, ca el încep să fie tot mai mulţi numai dacă mă gândesc la Cristi Borcea, Nicolae de la Astra, Iancu de la Timişoara, Porumboiu de la Vaslui! Iar Mircea Sandu, „preşedintele pe viaţă a F.R.F.” indiferent dacă are sau nu rezultate, indiferent că face sau nu face nimic pentru baza de jos a fotbalului – tinerii, Mirciulică tolerează asfel de fapte pentru că ori este prea ocupat cu hotelurile sale de pe litoral ori cu pregătitul grătarelor, cu familia şi „famiglia” ori pur şi simplu a ajuns la vârsta la care e depăşit şi ar trebui să lase tinerii cu energie pentru conducerea unei federaţii asupra căreia planează multe lucruri necurate. Dar vorba aceea „câinii latră, caravana trece!” Nu-i posibil „naşule”să pui un antrenor la naţională şi să nu-i ceri performanţă până în 2016! Suntem de râsul lumii şi din acest punct de vedere nu numai a performanţei sportive. Şi asemeni lui Pavlovici de la Rapid care nu a ştiut ce a făcut mult lăudata Steaua în manşa a doua cu Twente, nici microbiştii români nu prea vor să vadă meciul României cu Uruguay, cu toate că sud-americanii au venit cu vedetele Forlan, Cavani, Suarez. Cu o zi înainte de partidă s-au vândut cu ceva mai mult de 2000 bilete!?! Din nou e de râsu-plânsu! Spun asta pentru că românii nu uită cum şi-au bătut joc de ei „federalii” în frunte cu acelaşi Mircea Sandu la mult trâmbiţatul meci cu Argentina care trebuia să se joace la inaugurarea stadionului care are copertină dar nu se închide - „Naţional Arena”. Suporterii s-au săturat de minciunile acestei găşti, de lipsa de obiective imediate, concrete şi plauzibile pentru naţională, s-au săturat de o naţională alcătuită din peste 50 de jucători care par a fi aduşi de „Piţi Virilul” pentru a bifa câte o selecţie în CV spre beneficiul impresarilor!
Meciul de miercuri 29 februarie 2012 le dă şansa lui Piţurcă şi mai tinerilor fotbalişti pentru un nou început. Numai de ei depinde dacă îl vor rata sau nu, însă cu atitudini de genul lui Adrian Mutu la aeroport sunt slabe speranţe. Cât despre recordul de goluri înscrise la naţională de Hagi şi pe care Mutu este aproape să-l egaleze va fi uitat repede fiindcă  „Ady Briliantul”le-a marcat cu naţionale obscure şi în calificări ratate nu asemeni lui Hagi cu Argentina lui Maradona sau Columbia lui Valderama într-un Campionat Mondial de povestit nepoţilor!
Dacă nu pierdem cu uruguayenii eu cred că noul echipament al naţionalei va fi de vină şi Cel de Sus care nu doreşte să-i supere pe pensionarii României, copiii şi femeile ei care au posibilitatea să meargă la meci cu doar 5 lei. De fapt am auzit că mai mulţi suporteri stelişti au de gând să se deghizeze pentru a vedea partida...

                                                                                                Gelu DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu