joi, 18 aprilie 2013

Comunicat de Presă


Deputatul Cornelia Negruţ propune o lege în sprijinul tinerelor familii şi a bunicilor

Preşedintele Partidului Conservator Maramureş, deputatul Cornelia Negruţ, a semnat o propunere legislativă care vizează modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor. Iniţiativa dă posibilitatea bunicilor să primească o sumă lunară pentru îngrijirea copilului, dacă părinţii se întorc la locul de muncă înainte ca micuţii să împlinească doi sau trei ani.
„Propunerea vine în sprijinul creşterii natalităţii, în sensul încurajării tinerelor familii de a avea copii, în condiţiile în care Fondul ONU pentru Populaţie avertizează România asupra fenomenului îmbătrânirii populaţiei şi a degradării structurii acesteia pe vârste. Dacă fenomenul respectiv va continua, în scurt timp, va trebui să reconsiderăm toate segmentele societăţii româneşti, iar o persoană activă va fi nevoită să asigure sursele financiare pentru plata pensiilor unui număr din ce în ce mai mare de pensionari”, a subliniat Cornelia Negruţ.
Parlamentarul conservator a mai amintit că propunerea legislativă încurajează atât părinţii care doresc să-şi reia mai repede activitatea profesională, în special mamele, cât şi bunicii, care oricum, în multe situaţii, au grijă de nepoţi.
„În situaţia în care părintele copilului se întoarce la locul de muncă, bunica sau bunicul va putea beneficia de o sumă lunară pentru îngrijirea nepotului. Între argumentele motivate ale propunerii legislative este şi realitatea conform căreia România nu are în prezent un număr corespunzător de alternative pentru îngrijirea copilului până la doi sau trei ani. De asemenea, creşele existente nu fac faţă solicitărilor de preluare si îngrijire a copiilor, iar serviciile oferite de creşele private sau de bone sunt mult prea costisitoare pentru majoritatea familiilor românilor”, a argumentat deputatul Cornelia Negruţ.

Biroul de Presă al deputatului PC Cornelia Negruţ, 18 aprilie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu