luni, 15 aprilie 2013

Ultima oră! Explozii la maratonul din Boston!


     
Două explozii au avut loc în apropierea liniei de final a maratonului din BOSTON. Bilanţul preliminar al atentatelor din Boston este de cel puţin doi morţi şi 49 de răniţi, conform unor surse medicale şi poliţiei, relatează CNN.
Administraţia federală a Statelor Unite a mobilizat toate resursele necesare după atacurile din Boston, iar autorii vor fi aduşi în faţa justiţiei, afirmă preşedintele Barack Obama.
"Încă nu ştim cine a făcut acest lucru. Nu trebuie să ne grăbim cu concluziile. Dar vom afla cine sunt autorii şi de ce au făcut asta; vor fi aduşi în faţa justiţiei", a declarat Obama, precizând că Administraţia federală pune la dispoziţie toate resursele pentru ajutarea autorităţilor statale şi locale din Massachusetts.
"Eu şi Michelle suntem alături în rugăciuni de victimele acestor evenimente", a precizat Obama.
       Janet Napolitano, secretarul american pentru Securitatea Internă, şi directorul FBI îl ţin la curent pe preşedinte în legătură cu evenimentele din Boston şi cu situaţia securităţii Statelor Unite.
      Obama a cerut autorităţilor federale să ofere întregul sprijin autorităţilor statale după atentatele din Boston, relatează CNN.
       Deasupra oraşului Boston au fost instituite restricţii de trafic aerian ca urmare a exploziilor. De asemenea, autorităţile au sporit securitatea în New York şi Washington, DC.
       Sistemul de telefonie mobilă a fost oprit temporar la Boston pentru a se evita detonarea vreunui dispozitiv exploziv prin telefon.Mediafax

                                                                        Cristian LAURENŢIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu