joi, 19 mai 2016

Lista COMPLETĂ a VIP-urilor din Baia Mare de pe lista datornicilor publicată de ANAF!

ANAF a publicat, la inceputul acestei saptamani, lista cu cei peste 187.000 de contribuabili persoane fizice, care aveau restanţe fiscale mai mari de 1.500 lei (la data de 31 martie 2016).
Pe aceasta lista avem si numeroase persoane publice cunoscute din municipiul Baia Mare, atat din mediul politic, artistic, sportiv sau al afacerilor. Cititi mai jos singura LISTA COMPLETA a vedetelor locale care au DATORII la stat si care apar pe ceea ce presa nationala numeste: „LISTA RUSINII”!!!
Cel mai mare datornic catre bugetul statului din Baia Mare este Chira Liviu, omul de afaceri baimarean cunoscut din cauza apariţiei, alături de Cristian Anghel, in Dosarul „Horea 46A” în care edilul a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare! Acesta datoreaza bugetului de stat peste 4,6 milioane de lei iar catre Fondul National al Asigurarilor sociale de Sanatate peste 1,5 milioane de lei.
Ramanem in zona afacerilor si ii gasim pe „lista rusinii” pe baimarenii Majoros Csaba (patronul televiziunii baimarene TL+), Angela Tiboc (administratorul cunoscutei retele de magazine de telefoane mobile si accesorii Quick Mobile), Druta Sorin (patronul SPA-ului DRURELAX), Mircea Rusu (patronul hotelului-restaurant Casa Rusu).
Desi e oarecum dificil sa il incadram pe celebrul „tepar” din Baia Mare ERLI ZSOLT CSABA la „Oameni de afaceri”, totusi, e de mentionat ca acesta are catre bugetul de stat o datorie de 3.000 de lei.
Daca trecem in zona politicului avem „marfa” suficienta de la toate partidele si aliantele politice, polticieni cu state vechi in Maramures sau altii, mai noi, dar care au pretentii la functii in administratia publica din Baia Mare. Astfel, ii gasim aici pe: senatorii Liviu Titus Pasca (PNL) si Ciprian Mihai Rogojan (fost PDL, fost PMP, fost UNPR, actualmente „independent”). „Cici de la Sistem” datoreaza bugetului de stat peste 23.000 de lei (230 de milioane lei vechi).
Nu departe, pe „lista rusinii” este si actualui presedinte al Consiliului Judetean Maramures, avocatul Zamfir Ciceu, cu o datorie de aproape 23.000 de lei. Avem pe lista si un „fost”: Danut Marinca, fost presedinte al CJ Maramures. „Doctorul” Marinca datoreaza Statului putin peste 2.000 de lei. Din zona administrativa judeteana ii mai gasim printre datornicii scosi la lumina de ANAF pe: consilierul judetean Mihai Felician Cernestean de la PNL (aprox. 2.700 de lei), pe fostul consilier judetean din partea PPDD, Pamfil Cristea.
Din zona administratiei locale baimarene gasim, pe „lista rusinii” datornicilor publicata de catre ANAF, pe consilierii locali Mihai Moroz (fost PC, actualmente trecut la Coalitia pentru Baia Mare), care are o datorie catre institutiile statului de peste 200.000 de lei (peste 2 miliarde de lei vechi), pe consilierul local Ciprian Cozoplean (PSD), dar si un fost presedinte de partid, pe doctorul Ioan Blajan, ex-presedinte al PSD Baia Mare si patron al cunoscutei Policlinici „Sfanta Maria”.
De asemenea, cu datorii catre buget este si directoarea Centrului Judetean de Informare, Consiliere si Formare Profesionala „Pentru Voi” din cadrul CJ Maramures, Jakab Pusa. Dintre candidatii la alegerile locale din iunie 2016, pe lista datornicilor ANAF il gasim pe Giurgiu Adrian, candidat pe listele Partidului Maramuresenilor. Pe „lista rusinii” o mai gasim pe fosta sotie a candidatului la primaria Baia Mare, Cristian Niculescu Tagarlas; pe fiul fostului consilier judetean PDL Constantin Bolos; pe fiul candidatului Coalitiei pentru Baia Mare, Deac Vasile, totodata patron al cunoscutelor restaurante Athos-Parc, Butoiasul cu Bere si Scotish Pub si al clubului Athos. Tot din „zona Coalitiei pentru Baia Mare” pe lista datornicilor il gasim si pe Traian Velea, tatal consilierului personal al primarului Baii Mari, tanarul Flaviu Velea – candidat si el pe lista Coalitiei la Consiliul Local Baia Mare.
Ajunsi la datornicii din SPORTUL baimarean ii gasim pe lista publicata luni de ANAF pe: fostii jucatori de la MINAUR, Martinez Chavez Patricio (peste 4.000 de lei datorie) si Stegavik Steffen (peste 4.000 de lei), dar si pe presedintele clubului, fostul jucator al Minaurului, Vasile Viman. Daca tot suntem in zona handbalului, pe „lista rusinii” se afla si unul dintre cei mai vocali (cel putin in mediul online) suporteri ai clubului Minaur, baimareanul Hekman Rafael Alexandru, cu o datorie de aproximativ 3.000 de lei catre bugetul statului.
Nici fotbalistii nu au scapat de ochiul ager ala inspectorilor ANAF. Ii gasim la datornici pe fotbalistul celor de la CFR Cluj Napoca, baimareanul Cristi Bud, dar si pe celebrul arbitru FIFA din Baia Mare: Cristian BALAJ (a carui datorie este de aproximativ 5.000 de lei). Ramanem in fotbal si il amintim aici si pe fostul jucator al Echipei de Aur al FC Baia Mare din generatia Mateianu, Alexandru Koller cu o datorie de peste 700.000 de lei (peste 7 miliarde lei vechi).
Ajunsi in zona VIP a listei rusinoase de datornici ii gasim pe canteretul Paul Panait; pe fosta sefa a turismului judetean Livia Sima; pe Francesco Stasolla, directorul Italsofa; DJ-ul baimarean Vlad Olteanu (fiul secretarului judetean si coordonator al campaniei PER si a lui Cristian Anghel la Consiliul Local Baia Mare, Sorin Olteanu) dar si DJ-ul Treitl Hammond Rolland.
Nici reprezentantii mass-media nu au scapat de datoriile catre bugetul de stat. Am punctat mai sus deja, ca patronul televiziunii TL+, Majoros Csaba, este in topul datornicilor la stat, dar ii mai avem pe Corin Chereches (patronul cotidianului „Glasul Maramuresului” si consilier judetean UNPR), pe jurnalistii Catalin Vischi si Ciprian Dragos, dar si pe corespondentul Kanal D in Maramures, Chiuzbaian Lucian.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu