sâmbătă, 10 septembrie 2016

CIORBĂ DE BUREŢI ca la ANA DRAGOŞ din LUCĂCEŞTI, MARAMUREŞ



Pentru aceasta trebuie: 2 l apă, 1 l borş, 500 g bureţi de bortă, zarzavat de supă, sare.


Ciorba se poate pregăti cu bureţii proaspeţi, cum au fost culeşi din pădure, sau cu bureţi uscaţi pentru iarnă. Se fierb într-o oală cu apă, unul sau doi  morcovi, pătrunjel, mărar, un ardei iute şi o ceapă mare. Se aleg bureţii tineri, se taie în două sau mai mărunt şi se pun în oala cu zarzavat. Când sunt fierţi, se adaugă borşul fiert separat, se potriveşte de sare, se taie ardeiul iute ori se pune întreg şi se lasă să mai dea împreuna câteva clocote. După gust se poate adăuga puţin rântaş, făcut dintr-o ceapă tocată, prăjită la foc molcom, în ulei de floarea soarelui, cu puţină făină de grâu, şi stinsă cu apă de izvor.


                                                                    Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu