duminică, 4 septembrie 2016

Editorial. Despre un divorţ înfăptuit pe cale amiabilă şi despre unul posibil

                                  de Gelu DRAGOŞ

Se spune că unul dintre efectele divorţului ar fi o problemă în ceea ce priveşte „respectul de sine”. Cred că în ambele situaţii acest efect va exista.
O veste trăsnet a venit vineri seară, 2 septembrie, din partea familiei prezidenţiale Traian Băsescu cum că fiica cea mică, fost parlamentar european Elena Băsescu şi Bogdan „Syda” Ionescu au parafat la notarul Ioana Maria Băsescu (oare nu mai erau şi alţi notari în tot Bucureştiul?!) divorţul, după patru ani de căsătorie. Interesant este faptul că fosta cântăreaţă Carmen Hara a prezis divorţul celor doi dar şi naşterea celor doi copii, Sofia Anais şi Traian, ultimul cu prenume după celebrul bunic. Carmen Hara consideră că divorţul a intervenit pentru că cei doi: „vorbeau limbi diferite, nu funcţionau pe aceeaşi frecvenţă şi lipsa de compatibilitate a fost un factor major”.Gurile rele spun că de fapt este o intoxicare a opiniei publice cu acest "divorţ", că se doreşte ca familia Băsescu să fie în prim-plan în mass-media românească şi nu numai, în perspectiva alegerilor parlamentare din 11 decembrie, ştiind rolul determinant a lui Traian Băsescu în Partidul Mişcarea Populară (P.M.P.) şi încercarea acestuia disperată de a prinde pragul electoral de 5%.
Un alt posibil divorţ (politic) este al ex-premierului Victor Ponta din Partidul Social Democrat (P.S.D.) şi trecerea în controversatul partid a lui Bogdan Diaconu, Partidul România Unită (P.R.U.). De altfel, Victor Ponta a recunoscut că a avut un rol important (şi încă îl are) în dezvoltarea PRU. Conform fostului premier, el i-a dat idei lui Diaconu cu ce parlamentari să discute pentru a se înscrie în PRU! Bogdan Diaconu, care a racolat parlamentari din toate partidele posibile - senatorul Constantin Popa (ex-PPDD, ex-UNPR, ex-PMP) și deputații Dorin Petrea (ex-UNPR, ex-PSD, ex-PMP), Răzvan Tănase (ex-PPDD, ex-UNPR, ex-Partidul Național Democrat), Camelia Khraibani (ex-PSD), Mario Caloianu (ex-PPDD, ex-UNPR, ex-PMP) și Marius Manolache (ex-PSD)- declară pe pagina sa de facebook că „De astăzi suntem mai puternici, iar mâine vom fi și mai puternici... Îl așteptăm şi pe Victor Ponta”. Pe de altă parte, deputatul de Gorj, a transmis, săptămâna trecută, o scrisoare de intenţie către organizaţia judeţeană prin care îşi anunţă o nouă candidatură la Camera Deputaţilor din partea P.S.D. Ce va fi vom vedea în zilele şi săptămânile următoare, deoarece marginalizarea lui de către actualul preşedinte Liviu Dragnea nu este văzută cu ochi buni de mulţi membri marcanţi ai PSD-ului din toată ţara. Şi apoi mai este zicala românească a Ilenei Vulpescu dacă nu mă înşel: „Mai schimbător decât sufletul omului, decât CONCEPŢIILE sale şi decât vremea nu e nimic”…

                                                                                       


                                                                                          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu