Zilnic primim prin diferite metode de comunicare de la ziare, televiziuni la facebook şi e-mail direct opinii, comentarii dar şi "analizele unor aşa numiţi "analişti".
Prin scrieri lungi, sau simple lozinci suntem supuşi unui tir de informaţii trunchiate nu rare ori cu adevarul omis sau cu mare vicleşug ocolit, dar şi celebra făcătură - jumătate adevă,r jumate minciună.
Sper, înţelegeţi de ce am publicat singura formulă de analiză care pune stavilă surselor de "dezinformare" . Formula pe care o folosesc în tot ce public de peste 40 de ani.
Reamintesc .
1 Context istoric. Indiferent dacă facem analiza unui discurs în Parlament sau a unui accident de circulaţie, prima fază a analizei trebuie să continue datele timpului ,locului ,contextul socio-cultural, în care evenimentul s-a petrecut. Remarcaţi că mă refer la trecut fiindcă o analiză a unei fapte, întâmplări publicarea nu poate fi făcută decât după ce se întâmplă /publică/ consumă.
2 Ordinea cronologica a evenimentelor. Care poate fi asamblată în creştere sau descreştere. Din trecut - în prezent sau din prezent în trecut.
3 Aplicarea formulei universale a cauzei si efectului. Evident, calitatea informaţiilor determină şi valoarea concluziei.
Şi acum, provoc onorata audienţă să experimenteze metoda la orice eveniment petrecut, inclusiv la evenimente politice recente sau din istorie.
Vă previn însă că aplicarea punctului 3 (trei) vă v-a da mare bătaie de cap şi vă v-a trimite la studierea aprofundată a punctului 1 (unu ).
Succes.
Vasile Bouleanu,
FREE_PRESS_ROMANIA
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu