vineri, 27 octombrie 2017

Comunicat de presă


27 octombrie 2017
Persoană de contact: Dan Bucă,
purtător de cuvânt
Tel.: 0755-112726



Problemele prioritare ale județului au fost discutate
 cu parlamentarii maramureșeni
                                                                                   
La întâlnirea cu parlamentarii maramureșeni desfășurată astăzi, 27 octombrie a.c., la Palatul Administrativ au participat ministrul fondurilor europene Marius Nica, prefectul Vasile Moldovan și președintele Consiliului Județean Maramureș Gabriel-Valer Zetea. În cadrul ședinței au fost abordate problemele prioritare ale județului, respectiv propuneri de modificare și completare ale unor acte administrative și legislative.
         Prefectul Vasile Moldovan a solicitat sprijin pentru modificarea Codului Silvic, pentru simplificarea procedurilor de aprobare a actelor de punere în valoare, în scopul marcării și recoltării masei lemnoase provenite din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, în cantitate de aproximativ 200 mii metri cubi, rupturi și doborâturi, urmare a vijeliei din data de 17 septembrie 2017. De asemenea, a cerut susținerea parlamentarilor maramureșeni pentru modificarea Codului Administrativ. ”Dorim ca Instituția Prefectului să fie una reprezentativă la nivelul județului, vă rog să susțineți înființarea funcției de secretar care să asigure continuitatea, respectiv proiectul normativ pentru instituirea Zilei Instituției Prefectului în fiecare an la data de 2 aprilie, dată la care a fost definită noțiunea de ”prefect” prin lege a spus prefectul de Maramureș”.

Directorul CNMPN Remin SA Baia Mare, Ovidiu Gâlcă, le-a prezentat parlamentarilor situația companiei, dorind susținere pentru proiectul Legii minelor, respectiv modificarea Legii nr.85/2006 privind procedura insolvenței.
O altă cerere de susținere au fost cele referitoare la propunerile de modificare cu privire la realizarea cadastrului, prin înscrierea posesiei în cazul imobilelor din extravilanul fostelor zone cooperativizate, introducerea noțiunii de uzucapiune.
Ministrul fondurilor europene Marius Nica a vorbit despre demersurile inițiate pentru programul de cadastrare și accesarea sumei de 250 milioane de Euro, respectiv despre semnarea proiectului de modernizare pentru Aeroportul Internațional ”Maramureș”.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea, a prezentat inițiativele demarate pentru finanțarea obiectivului hidrotehnic Baraj Runcu (resurse financiare de la nivel central, respectiv amendament la legea bugetului care are nevoie și de susținere parlamentară), despre certificarea terminalului de la aeroport în scopul procesării fluxului de pasageri, respectiv despre interesul unor companii aeronautice pentru semnarea contractelor pentru operarea de curse, dar și despre finalizarea, în anul următor, al sistemului de management integrat al deșeurilor în județ.
Instituția Prefectului-Județul Maramureș și Consiliul Județean Maramureș au inițiat demersurile pentru întocmirea  Proiectului de Hotărâre de Guvern în sumă de peste 6000 mii lei pentru celelalte obiectivate afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase din data de 17 septembrie 2017.
Un alt subiect abordat a fost referitor la Legea nr.215/2006, privind ceremonile oficiale, pentru propuneri de modificare care să permită și altor instituții, asociații și entități să depună coroane, jerbe sau buchete de flori la monumente comemorative pe timpul desfășurării ceremoniei oficiale.


                             Instituția Prefectului - Județul Maramureş







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu