luni, 23 octombrie 2017

Observaţiile ministrului Educaţiei: „Sunt decalaje foarte mari între elevi, între profesori şi între unităţile şcolare”



Ministrul Educatiei, Liviu Marian Pop, a considerat necesar sa sublinieze ca exista decalaje foarte mari intre elevi, intre profesori si intre unitatile scolare. De asemenea, acesta a mentionat ca incearca sa creeze conditii de studii egale pentru elevi in unitatile scolare.
"Inca in România avem un decalaj foarte mare intre elevi, avem un decalaj extraordinar intre profesori, avem un decalaj si mai mare intre unitatile scolare si e necesar sa gandim cum evaluam sistemul de educatie avand aceste decalaje", a declarat Pop la un workshop.

El a mentionat ca nu sunt conditii de studii egale pentru elevi in unitati.

"Noi, la nivelul Ministerului Educatiei Nationale, am inceput rescrierea planurilor-cadru pentru invatamantul preuniversitar. Avem putini ani de la implementarea acestuia, continuam in toamna acestui an cu planurile-cadru pentru invatamantul liceal si putem spune ca, dupa 20 si ceva de ani, avem o prima etapa in rescrierea curricului national, insa este un inceput, pentru ca nu avem finalizata formarea cadrelor didactice, nu avem conditii de munca pentru profesori si de studii pentru elevi egale in orice unitate scolara din Romania", a spus ministrul Educatiei.
 El a informat ca 2.600 de unitati scolare sunt in programul de reabilitare, consolidare si constructie, ca atare aproape 30% dintre unitatile scolare din România vor arata in urmatorii doi ani mult mai bine.

"Corpul profesoral e intre doua extreme. Avem profesori extraordinari, cu rezultate deosebite, inclusiv la olimpiadele internationale, si mai avem aproape 1,5% dintre profesori necalificati. Clar ca si aici avem cateva masuri la nivelul Ministerului Educatiei. Pe de o parte, legea salarizarii unitare care a intrat in aplicare de anul acesta, pe de alta parte, un program de formare a cadrelor didactice pe fonduri europene. 55.000 de colegi de-ai nostri vor fi formati pe noile programe scolare (...). Cele doua componente vor duce la o egalitate de sanse pentru toti elevii României. Asta ne dorim", a mai declarat Pop.

Autor: Gavrila Cristina

Sursa: PortalÎnvăţământ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu