vineri, 28 iulie 2023

DAVID POPOVICI, MESAJUL PE CARE TOȚI ÎL AȘTEPTAU DUPĂ CAMPIONATELE MONDIALE DE LA FUKUOKA

 

David Popovici a terminat pe locul 6 proba de 100 m liber de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka. Românul a înregistrat un timp de 47,83 secunde și a ratat podiumul, dar a transmis un mesaj plin de optimism la finalul probei, anunțând că va reveni mult mai puternic după această competiție.

David Popovici nu a reușit să își apere nici medalia cucerită anul trecut la 100 de metri liber, după ce în urmă cu 2 zile a terminat pe locul 4 finala de la 200 de metri liber.

Campionul nostru a intrat în ultimul act al probei de 100 de metri liber având al 5-lea timp în semifinale (47.66 secunde), dar azi, din păcate, nu a reușit să ridice nivelul și să obțină o medalie, terminând cursa abia pe poziția a 6-a, cu un timp de 47,83 secunde.

Australianul Kyle Chalmers a cucerit medalia de aur (47,15 secunde), fiind urmat pe podium de americanul Jack Alexy (47,31 secunde) și de francezul Maxime Grousset (47,42 secunde).

Mesajul superb al Universității din București pentru David Popovici, după Campionatele MondialeMesajul superb al Universității din București pentru David Popovici, după Campionatele Mondiale

MESAJUL SUPERB AL UNIVERSITĂȚII DIN BUCUREȘTI PENTRU DAVID POPOVICI, DUPĂ CAMPIONATELE MONDIALE

În urma acestor rezultate, David Popovici se întoarce din Japonia fără medalie, însă, la finalul probei de astăzi, a transmis un mesaj puternic, care ne oferă optimism pentru viitor, acolo unde David ne va reprezenta și la Jocurile Olimpice de la Paris, vara viitoare.

DAVID POPOVICI, UN LIDER ȘI ATUNCI CÂND MARILE CURSE NU SUNT CÂȘTIGATE

"Din fericire, tot ce nu mi-a ieșit poate fi antrenat și va fi antrenat. Dacă ar fi după mine, m-aș întoarce mâine în bazin, dar din păcate sau din fericire, de fapt, trebuie să-mi iau și niște timp liber pentru mine.

Trebuie să reflectez asupra a tot ce s-a întâmplat, asupra anului care a fost cu suișuri și coborâșuri. Un an complicat, ciudat, atipic pentru mine și nu e deloc sfârșitul lumii.

De abia aștept să merg la următorul concurs și să le demonstrez adversarilor mei că s-au bucurat prematur, poate, de locurile mele mai îndepărtate de cea mai înaltă treaptă a podiumului. Și da, sunt și un pic bucuros că s-a terminat, pentru că, fie că vreau sau nu să recunosc, a fost un stres", a spus David Popovici la finalul probei de 100 de metri, potrivit GSP.

Marele obiectiv al lui David Popovici pe termen scurt e legat de Jocurile Olimpice de la Paris. Până atunci, sportivul nostru va mai concura însă la o ediție de Mondiale. Fiind an olimpic, World Aquatics a decis să programeze Campionatele Mondiale înaintea Jocurilor Olimpice. Întrecerile se vor desfășura la Doha, în perioada 2-18 februarie.

Clasamentul final în proba de 100 m liber de la Fukuoka (Japonia)

1. Kyle Chalmers (Australia) - 47:15

2. Jack Alexy (SUA) - 48:31

3. Maxime Grousset (Franța) - 47:42

4. Pan Zhanle (China) - 47:43

5. Matthew Richards (Marea Britanie) - 47:45

6. David Popovici (România) - 47:83

7. Jordan Crooks (Insulele Cayman) - 47:94

8. Nandor Nemeth (Ungaria) - 48:17.

                                                                               Cristi SOMESAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu