marți, 28 noiembrie 2023

Fostul primar al Băii Mari, Cătălin Cherecheș, a fost reținut marți seara de poliția germană

 

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost reținut marți seara de poliție, în orașul german Augsburg. Cherecheș a trecut granița în Ungaria vineri dimineață, la ora 07:49, prin vama Petea, folosind o carte de identitate aparţinând unei rude.

Potrivit ultimelor informații, Cherecheș încerca să părăsească Germania. A călătorit cu o mătușă, cu mașina, mergând cu aproape 200 de km/oră. Cei doi au ajuns la o gară și încercau să scape de autovehicul, și eventual să ia un tren sau un taxi. Moment în care a fost prins de polițiștii bavarezi și BKA (Poliția federală de investigații crminale – n.red). 

Cel mai probabil, Cherecheș ar fi mers în Germania să ia banii pe care i-a transportat acolo în mai multe tranșe, bani pe care i-a depozitat în seifuri din locuințele deținute acolo de mama sa și de sora acesteia. Suma din Germania ar fi în jur de 1.500.000 de euro. Într-o depoziție din instanța de judecată, Cherecheș a recunoscut că a cărat personal banii cu mașina în Germania.

Este așteptat mâine, 29 noiembrie , să fie predat autorităților din România, cei care nu și-au făcut treaba și l-au scăpat de sub ochi.

 

Sursa:  Digi24.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu