vineri, 12 aprilie 2024

Ilie Constantin: „Nu se poate avea încredere în ea! Monica Macovei nu-i capabilă să măture trotuarele...”

 

Ilie Constantin, motociclistul accidentat de Monica Macovei, fost ministru al Justiției, cu mașina la Mangalia în toamna lui 2022, a declarat că pedeapsa de 6 luni de închisoare cu suspendare primită i se pare mică.
„Sincer, este cam mică pedeapsa. Prima impresie a doamnei avocat și a mea a fost că vom face apel, acum să vedem, trebuie să ne mai gândim. Merita mai mult. Pedeapsa mi se pare mică, în schimb obligațiile pe care le are chiar erau necesare”, a spus victima Monicăi Macovei.
Bărbatul de 57 de ani a spus că nu crede că fostul ministru al justiției este capabil să presteze muncă neplătită în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, așa cum a decis instanța.
„Măcar să vină să facă prezența acolo. Măcar atât! Să muncească? Ea nu e în stare și ați văzut că nu e capabilă, nu are experiență juridică în domeniul în care a activat atât de mult, are foarte multe lacune. Dar într-un domeniu în care nu a activat? Vă dați seama, nu ar avea nimeni încredere în ea să îi dea ceva pe mână să facă”, a mai afirmat el.
Monica Macovei a fost condamnată vineri, 12 aprilie, la şase luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă, după accidentul din toamna lui 2022, când a rănit un motociclist.
Magistraţii au hotărât ca Monica Macovei să meargă la programe de reintegrare socială și să presteze muncă neplătită în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, la DGASPC Sector 2 Bucureşti sau în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2.
Decizia instanţei, care vine la un an și jumătate după accident, nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 10 zile. Ilie Constantin a cerut în instanță, într-un alt proces, daune de 500.000 de euro, afirmând că doctorii i-au spus că nu se va mai recupera complet niciodată.

Grigore CIASCAI


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu