sâmbătă, 13 aprilie 2024

Liviu Dragnea mai câștigă o bătălie cu DNA!

 


Curtea de Apel Bucureşti a dispus definitiv, vineri, restituirea la DNA, pentru refacerea rechizitoriului, a dosarului în care fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea era acuzat pentru trafic de influenţă în legătură cu prezenţa sa în SUA la ceremonia de inaugurare a preşedintelui Donald Trump în anul 2017.
După ce în octombrie 2022, Tribunalul Bucureşti a constatat neregularitatea rechizitoriului întocmit de DNA şi a dispus excluderea probelor strânse de FBI, respectiv audierea de către americani a lui Cristian Burci, Carlo Robert Burci (fiul lui Cristian Burci) şi Erica Hillard, Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea şi altor probe ale DNA.
„Dispune excluderea mijloacelor de probă efectuate de procuror faţă de contestatorii inculpaţi din prezenta cauză, în perioada 19.03.2018-12.01.2021. Constată nulitatea ordonanţelor de continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii Dimitrescu Gheorghe, Belcea Dan Valentin, Liviu-Nicolae Dragnea, Burci Cristian-Ionel şi Burci Carlo-Robert, din data de 12.01.2021. Constată nulitatea ordonanţelor de punere în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Dimitrescu Gheorghe, Belcea Dan Valentin, Liviu-Nicolae Dragnea, Burci Cristian-Ionel şi Burci Carlo-Robert, din data de 01.03.2021. Menţine dispoziţia de restituire a cauzei la DNA. Definitivă”, se arată în decizia CAB.
Pe 17 mai 2021, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi folosire a influenţei sau autorităţii în legătură cu prezenţa sa la ceremonia de inaugurare a preşedintelui Donald Trump de la începutul anului 2017.

Grigore CIASCAI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu