marți, 10 septembrie 2024

Mircea Geoană a primit Ordinul NATO!

Mircea Geoană, încă secretar general adjunct al NATO, va fi decorat marți, 10 septembrie, cu Ordinul NATO „Serviciul Merituos” pentru activitatea sa din ultimii ani în cadrul alianței.
Geoană a transmis recent o notificare către Secretarul General al NATO prin care a anunțat că va demisiona din funcție pe 10 septembrie. Jens Stoltenberg, la rândul său, își încheie mandatul la șefia alianței și va fi înlocuit de olandezul Mark Rutte.
Marți, 10 septembrie, Mircea Geoană va fi decorat cu Ordinul NATO „Serviciul Merituos”, în semn de recunoaștere a „excepționalei activități în slujba Alianței Nord-Atlantice”.
Ceremonia va fi găzduită de Jens Stoltenberg și va avea loc la sediul NATO din Bruxelles, începând cu 12.30, ora României.
Geoană a fost secretar general ajunct al NATO din 2019, mandatul său fiind prelungit de două ori. Stoltenberg a precizat că munca lui Mircea Geoană cu partenerii „a adus mari beneficii NATO”.
„Mircea a servit NATO timp de aproape cinci ani. Concentrarea sa pe tehnologie și provocările emergente de securitate a fost esențială pentru stimularea inovației în Alianță. Munca sa cu partenerii a adus mari beneficii NATO. Îi doresc toate cele bune pentru viitor”, a mai transmis Jens Stoltenberg.

Mircea Geoană va fi înlocuit de Boris Ruge, secretar general adjunct pentru afaceri politice și politica de securitate (PASP), până la numirea unui succesor. 

Grigore CIASCAI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu