joi, 19 septembrie 2013

Anul acesta Europa va avea parte de cea mai rece iarna din ultimii 100 de ani !

 Iarna care vine, conform prognozelor mai multor servicii meteorologice ruse, va aduce temperaturi anormal de scazute in Europa si s-ar putea sa fie chiar cea mai rece iarna din ultimii 100 de ani, scrie joi, 19 septembrie, ziarul rus Novaie Izvestia, citat de portalul Utro.
Potrivit prognozei, bazata pe calculul indicilor climatici, va exista un proces de transfer al maselor de aer arctic in Europa, rezultand geruri anormale. In plus, in timpul acestei perioade se va produce o scadere a activitatii solare.
Un alt semn care arata ca vom avea o iarna rece este asa-numita oscilatie nord-atlantica, adica variabilitatea climei in Atlanticul de Nord, care se manifesta prin schimbarea temperaturii de la suprafata marii.
Rusia nu va fi insa afectata de temperaturile anormal de scazute, sustin meteorologii. In cele mai multe regiuni ale tarii, dupa cum mentioneaza serviciul Gismeteo, iarna viitoare, cu o probabilitate de 70%, se va incadra in temperaturile obisnuite. Exceptie ar putea face Orientul Extrem, unde temperaturile pot scadea sub valorile climatice. Din prognozele meteorologilor rusi rezulta ca cele mai afectate vor fi, ca si anul trecut, toate tarile europene.Agerpres


                                                                                          c.l.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu