sâmbătă, 21 iulie 2018

Bucharest open. O finală de greutate în tenisul mondial!



Petra Martic porneşte cu şansa a doua în finală, dar evoluţiile solide din această săptămână o pot face să viseze la primul trofeu WTA. Martic a reuşit, la Bucureşti, să lege, pentru a doua oară în acest sezon, patru victorii. Pe lângă acest ascendent moral, victoria din semifinală împotriva Mihaelei Buzărnescu o fac pe croată să spere şi mai mult. Deşi a avut parte de un public ostil, Petra a dominat partida şi nu a avut mari dificultăţi împotriva sportivei noastre.
”Voi încerca să câştig primul meu trofeu WTA. Sunt pregătită mental şi fizic. Anastasija este favorită, iar presiunea este pe ea. Pot spune că acesta este un avantaj pentru mine”, a declarat Martic la conferinţa de presă.
Anastasija Sevastova este favorită 1 la câştigarea competiţiei. În ultimele două ediţii, letona a fost eliminată de românce, de Simona Halep şi Ana Bogdan. A spart ghinionul în acest an, când a trecut în sferturi de Sorana Cîrstea. Anastasija s-a calificat în finală, după abandonul din setul 2 al Polonei Hercog, şi poate câştiga primul titlu WTA din acest an. Sevastova are de partea ei experienţa finalelor. S-a calificat de 5 ori în ultima fază a competiţiilor şi a reuşit să câştige două. În 2010 la Oeiras (Portugalia) şi în 2017 la Mallorca (Spania).
”Mă bucur că semifinala s-a terminat mai repede şi mă pot relaxa mai mult pentru finală. Sper să îmi iau revanşa, pentru că a câştigat singurul meci dintre noi.
Va fi o finală echilibrată pentru că şi ea a avut meciuri lungi. Îmi doresc să câştig, dar o finală e o finală. Niciodată nu poţi cunoaşte rezultatul”, a declarat Sevastova la conferinţa de presă.
Cele două s-au întâlnit într-un singur meci direct. Petra Martic s-a impus anul trecut, la Roland Garros, cu un dublu 6-1.
O altă premieră, este pentru prima dată când o româncă nu accede în finală. O fi bine, o fi rău? Timpul o să ne spună asta! De admirat efortul Federaţiei Române de Tenis, a miliardarului Ion Ţiriac în a pune Bucureştiul pe harta tenisului mondial. Restul sunt poveşti...


                                                                      CRISTI SOMEŞAN





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu