luni, 30 iulie 2018

Dinamo scoate un punct în deplasare. FCSB - Dinamo 3-3. FCSB a condus de trei ori, dar Dinamo a egalat de fiecare dată!


 Meciul FCSB-Dinamo s-a terminat cu scorul de 3-3, şi FCSB face primul punct al sezonului în Liga 1.
Derby de România, episodul 173, i-a avut în prim plan pe Florin Bratu şi Nicolae Dică. Doi foşti atacanţi, care se cunosc extrem de bine. Doi jucători trimişi mai devreme la duşuri în 2008, într-un Dinamo - FCSB 2-1, în urma unei încăierări generale, şi doi dintre tehnicienii ”la modă” în Liga 1 Betano.
Meciul a început cu deja-obişnuitele coregrafii spectaculoase în ambele peluze, înso?ite de un show pirotehnic şi, bineînţeles, de o întrerupere a partidei preţ de câteva minute, până ce spiritele s-au liniştit odată cu flăcările torţelor. Florin Tănase a avut prima ocazie clară a partidei în minutul 8, după o acţiune pe cont propriu, încheiată cu un şut din afara careului, pe jos, ce l-a întins serios pe singurul jucător din Liga 1 prezent la Campionatul Mondial, Jaime Penedo. A urmat un corner, executat de un Dennis Man pus în dificultate de galeria lui Dinamo. Mingea expediată de tânărul jucător al FCSB-ului a păcălit întreaga apărare alb-roşie, iar Gnohere a deschis scorul cu un şut precis. Minutul 10 şi Dinamo începuse cum nu se putea mai prost partida de pe Arena Naţională.
Jucătorii FCSB au făcut colecţie de cartonaşe galbene, imediat după deschiderea scorului. Mai întâi Gnohere şi Momcilovic l-au determinat pe Haţegan să scoată din buzunar primele cartonaşe ale partidei, apoi Dennis Man a încercat să respingă o minge periculoasă din foarfecă, dar l-a lovit în faţă pe un Dan Nistor care s-a prăbuşit imediat, iar internaţionalul nu mai avea cum să scape de un avertisment. Lovitura liberă a fost executată de Katikas, dar zidul roş-albastru a respins în corner. Acelaşi Dennis Man, mai bogat cu un cartonaş galben, a încercat execuţia partidei, dar a trimis balonul în galeria dinamovistă.
Noile transferuri ale lui Dinamo au ieşit la rampă. Popovici a tras puternic pe poartă, iar execuţia sa l-a pus în dificultate pe Bălgrădean, care a respins în corner. Apoi Axente a primit o minge în careu, cu spatele la poartă, iar şutul său din întoarcere l-a lăsat fără replică pe Bălgrădean şi Dinamo egala cu câteva minute înainte de pauză.
Repriza secundă a început cu un ritm mult mai alert. Echipa lui Dică a avut prima ocazie n minutul 46, cu un şut periculos expediat de Lucian Filip din afara careului, respins de Penedo în corner. La faza imediat următoare, nou-intratul Florinel ”Mbappe” Coman şi-a trecut numele pe lista marcatorilor, cu un şut-centrare din corner, iar ”gafa” unui Penedo aflat în zi de graţie a făcut ca mingea să intre în poartă. Dinamo începuse repriza a doua la fel cum a început-o şi pe prima. Prost. Popovici a ieşit, din nou, la rampă. Cu o torpilă din afara careului, dar Bălgrădean a respins. Lucru pe care nu l-a făcut în minutul 61, când Hanca l-a servit perfect pe Nistor în careu, făcând şah-mat apărarea roş-albastră, pentru un 2-2 de toată frumuseţea, şi aveam un spectacol pe măsura aşpteptărilor pe Arena Naţională. Bucuria dinamoviştilor nu a durat foarte mult. Florinel Coman a reuşit prima dublă în tricoul FCSB-ului în minutul 68. Tănase i-a pasat în centrul unei apărări inexistente a lui Dinamo, iar şutul său a fost imparabil pentru Penedo. 3-2.
Salomao putea face 3-3 în minutul 74, dar a trimis balonul peste poartă după o acţiune personală. Dan Nistor a forţat egalarea în minutul 81 după o lovitură liberă, dar balonul expediat de decarul dinamovist s-a dus peste poarta apărată de Cristi Bălgrădean. Mihai Popescu a restabilit egalitatea în minutul 88, după ce a reluat cu capul o minge venită din corner, în vinclul porţii lui Bălgrădean.


ARTICOL PROSPORT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu