marți, 31 iulie 2018

Profesorii vor primi TICHETE CULTURALE! Ce suma vor putea cheltui lunar

Profesorii vor primi de anul viitor tichete culturale! Mai exact, ei vor avea la dispozitie 150 de lei lunar sau 300 de lei/eveniment pentru a merge la spectacole, concerte, proiectii cinematografice, muzee, festivaluri, targuri si expozitii. De asemenea, vor putea folosi banii pentru a cumpara carti.


Angajatii din sectorul public vor primi incepand cu anul viitor tichete culturale, in baza Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, votata recent de Parlament.
 Potrivit acestui act normativ, nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor culturale nu poate depasi suma de 150 de lei pentru tichetele acordate lunar, respectiv suma de 300 de lei/eveniment pentru cele acordate ocazional. Tichetele vor putea fi folosite pentru abonamente sau bilete la spectacole, concerte, proiectii cinematografice, muzee, festivaluri, targuri si expozitii, permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor.
De asemenea, sumele aferente acestor tichete pot fi utilizate si pentru achizitionarea de carti, manuale scolare, albume muzicale, filme, in orice format.
 Este interzisa folosirea tichetului cultural pentru achizitia altor servicii sau bunuri in afara celor mentionate.
Tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajatilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri si servicii culturale. Potrivit Legii, fiecare tichet cultural pe suport hartie este valabil numai daca are inscris numarul sub care a fost inseriat de catre unitatea emitenta si cuprinde datele personale ale beneficiarului si perioada de valabilitate a utilizarii tichetului.

Autor: Laura Galescu
Sursa: PortalÎnvăţământ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu