marți, 14 august 2018

GABRIEL ZETEA (PSD): ”România este o țară în care democrația este foarte sănătoasă”

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, spune despre România că este ”o țară în care democrația este foarte sănătoasă”. În opinia vicepreședintelui PSD, Jandarmeria Română a acționat 100% legal la protestul de vinerea trecută, la mitingul care, de fapt, nu a fost al Diasporei.

”1. Jandarmeria Română a actionat 100% legal...si mai ales gradual. Vineri dupa amiaza au folosit spray-uri si bastoane pentru a se apara de caramizile, bucatile de asfalt, gardurile de fier rupte care zburau continuu inspre ei. Apoi au facut zid pentru a proteja intrarea in cladirea Guvernului pe care protestatarii o asaltau. S-au aparat cum au putut de pungile de fecale si urina pe care aceeasi protestari "pasnici" in stilul deja consacrat Malin Bot le aruncau inspre ei. Pana la 11 seara a continuat aceasta lupta fara incidente majore. Apoi a survenit momentul declicului. Aproape 50 de protestatari "pasnici" au atacat 2 jandarmi, dintre care unul era femeie si i-au lovit cu salbaticie. Femeia-jandarm era trasa de par si lovita cu bestialitate cu pumnii si picioarele de barbati de 2 ori cat statura ei. Imediat dupa acel moment Prefectul Capitalei a dat ordinul pentru evacuarea pietei pentru ca manifestarea isi pierduse caracterul de protest pasnic. As fi facut exact la fel! As proceda de 100 de ori la fel doar cu gandul la sarmana femeie-jandarm care ar fi putut fi sora mea sau copilul meu. Dupa ordinul emis de catre Prefect, jandarmii au actionat in consecinta iar luptele de strada au inceput. Protestarii "pasnici" au inceput sa arda copaci in mijlocul bulevardelor, sa distruga masinile parcate pe strazi atacand fara intrerupere trupele de jandarmi! In orice tara civilizata din lumea asta aceste fapte ale unor derbedei erau condamnate unanim de toti cetatenii responsabili. Dar ca la noi la nimeni! Desi imaginile video pe toate televiziunile arata clar cum niste cetateni turbulenti ataca fortele de ordine, inca blamam Jandarmeria pentru ca nu i-a lasat sa faca ce vor! Daca au existat jandarmi care au facut exces de forta exista Parchetul Militar care va lamuri acest aspect dar pana atunci ei si-au facut doar datoria. Asadar BRAVO JANDARMERIEI pentru interventie si sper din suflet sa fie mai hotarati data viitoare!

2. Mitingul Diasporei nu a fost al diasporei. Nici macar 10% dintre cei prezenti in piata Victoriei vineri seara nu erau din diaspora. 90% erau cetateni romani cu domiciliul si serviciul aici. Simpatizanti de dreapta sau extremisti, nici nu conteaza acest aspect ci doar faptul ca au deturnat acest protest. Eu personal eram curios sa aud reprosurile celor care lucreaza inafara granitelor tarii. As fi vrut sa ii aud si apoi sa le combat acuzatiile asa cum fac aici in Maramures in fiecare zi cu cei peste 150.000 de maramureseni care au ales sa plece la munca in Italia, Spania, Franta, Marea Britanie sau oriunde le este lor mai bine si care in aceasta perioada se intorc acasa. Daca ai argumentele la tine in nici 10 minute reusesti fara gres sa convingi un om ca este dezinformat si intelege ca viata in Romania azi este mai buna decat acum 2 sau 3 ani. Ca evoluam in fiecare luna si facem lucrurile mai bine. Dar nu am avut aceasta ocazie sa pot auzi argumentele lor pentru ca unii au crezut ca violenta este un argument mai bun decat conversatia civilizata!

3. România este o ţară în care democraţia este foarte sănătoasă. Proteste impotriva partidelor de guvernamant au fost in fiecare an din 2011 incoace, unele proteste reusind chiar sa darame guverne. Si tot acest drum a fost unul de invatare a democratiei pentru noi pentru toti. Suntem inca tineri cand vine vorba despre aplicarea regulilor democratice in viata noastra de zi cu zi spre deosebire de celelalte tari europene, unele cu sute de ani de experienta. Cei care azi acuza regimuri despotice sau totalitare in Romania avand in vedere istoria recenta a tarii noastre sunt ori rau-voitori ori mint cu nerusinare. Romania a cunoscut alternanta la putere aproape la fiecare ciclu electoral ceea ce infirma in mod cert aceste acuzatii prostesti. Orice cetatean are dreptul sa protesteze atata vreme cat o face pasnic fara a deranja stilul de viata al vecinului sau care poate nu este de acord cu revendicarile sale. Libertatea in democratie nu trebuie inteleasa ca libertatea deplina incat sa ajungem la dictatura pumnului.

4. Ma numesc Gabriel Zetea şi sunt un mândru membru al Partidului Social Democrat în patria mea România. Am principii de viata corecte si o educatie sanatoasa oferita de catre parintii mei si profesorii de la scolile romanesti. Am invatat in 40 de ani de viata ca pentru principii merita sa lupti pana la capat. Asadar : o sa lupt toata viata ca cei care ma criticati fara sa ma cunoasteti, cei care ma injurati fara sa merit, cei care imi amenintati zi de zi familia sa aveti acest drept sa o faceti liber! Pentru ca asta inseamna DEMOCRATIE IN ROMÂNIA!

#indraznestesacrezi

PS. A nu se intelege ca se poate spune ca toti protestarii au fost violenti. Nici pe departe. Ba dimpotriva... Marea majoritate a protestarilor sunt oameni pasnici care vroiau doar sa li se faca auzita vocea. Dar atunci cand pe drum te insotesti cu unii care nu respecta legea nu poti sa invoci inocenta. Cei care protestau pasnic ar fi trebuit sa se delimiteze de instigatori dar din păcate majoritatea au venit montati si pusi pe harta. Din păcate, consecintele le-am vazut cu totii!”, scrie vicepreședintele PSD, Gabriel Zetea, într-o postare pe Facebook.

                                                                       MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu