vineri, 3 august 2018

Regăsirea identității și drumului spre eternitate

Sunt motive să credem că strămoşii Daci stau la originea societăţii omeneşti în Europa. În 1961 au fost găsite în România, la Tărtăria, câteva tăbliţe de lut cu o scriere care s-a dovedit a fi prima din lume. În anul 1999, un studiu făcut la Sarmizegetusa Regia a pus în evidenţă faptul că cetăţile dacice cunoscute acum la Orăştie sunt doar o mică parte a unui oraş uriaş, de 200 km pătraţi, ascuns sub pământ - cel mai mare din Antichitate. Iar în anul 2002, la Anina au fost dezgropate oasele strămoşului tuturor europenilor, botezat de speologi „Ion”. Toate aceste descoperiri sunt grupate în centrul şi sudvestul României, tot în zona unde au fost găsiţi celebrii dinozauri pitici, unicate mondiale…
Concluzia este că în cazul Tărtăria, vorbim despre prima scriere din lume, care s-a răspândit de aici în Asia şi Europa. Din păcate, semnele au rămas nedescifrate până în ziua de azi.
"Civilizaţia s-a născut acolo unde trăieşte astăzi poporul român!.. răspândindu-se apoi atât spre răsărit cât şi spre apus! (...) Acum 13-15 mii de ani" susţine arheologul american – WILLIAM SCHILLER iar DANIEL RUZO afirmă: "Carpaţii sunt într-o regiune a lumii unde este situat centrul european al celei mai vechi culturi cunoscute la ora actuală".
Regina graiului străbun, limba română, moştenitoarea limbii dace, a rămas şi va fi întotdeauna lumina sufletului românesc. Limba română este hrana cea vie, lăsată de Dumnezeu-românilor şi urmaşilor lor, pe veşnicie.
Născându-ne, pe meleaguri binecuvântate de Dumnezeu, în patria părinților și înaintașilor, în
România, avem îndatorirea sfântă să ne însușim, să cunoaștem și să vorbim cu drag și plăcere
despre limba română. ROMÂNUL a dovedit de-a lungul istoriei că este înzestrat cu dragoste față de glie, credinţă, demnitate și mai ales bunătate. Și datorită luptei permanente și solidarității a reușit la 1 Decembrie 1918, la Alba-Iulia, să realizeze unirea tuturor provinciilor locuite de români, să înfăptuiască România Mare. Jertfa de sânge, a celor peste 1.000.000 de români, pe diferite câmpuri de luptă, nu trebuie minimalizată ci uniți în cuget și simțire românească să dovedim, prin fapte zilnice, că suntem urmașii eroilor de la Mărășești, Mărăști, Oituz și din toate bătăliile în care și-au dat viața pentru PATRIE. Glorie eternă eroilor neamului românesc!
Acum în anul 2018 când sărbătorim 100 de ani de la marile idealuri înfăptuite de înaintași se
cuvine nu numai omagiu și recunoștința noastră dar și implicarea sufletească și crearea condițiilor necesare pentru REUNIREA fraților români. Se impune ca necesitate cunoașterea adevăratei istorii, regăsirea de sine, creșterea mândriei de a fi român, promovarea interesului național. Putem face din România o patrie a frăției, a demnității și armoniei. „Românii nu au sabotat istoria. Au înfruntat-o și i-au rezistat din toate puterile lor”. Cu certitudine, toți cetățenii patriei, indiferent de etnie, pot contribui la făurirea unui
viitor luminos, mai sigur și prosper. Așa să ne ajute Dumnezeu!

                                                                             Ionel MARIN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu