miercuri, 12 mai 2021

O singură doză de vaccin Pfizer nu protejează împotriva noilor tulpini de coronavirus – studiu

 

O singură doză de vaccin Pfizer nu protejează în faţa noilor tulpini SARS-CoV-2, arată un studiu publicat în revista Science. Răspunsul imun după prima doză a fost mai slab la persoanele care n-au trecut prin boală.

O singură doză de vaccin Pfizer nu generează suficienţi anticorpi pentru a lupta împotriva noilor tulpini coronavirus dacă persoana nu a trecut deja prin boala COVID-19. Concluzia aparţine unui studiu efectuat de cercetătorii britanici.

În cadrul studiului s-au analizat probele de sânge ale unor cadre medicale care fie au trecut prin virus, fie nu. Ei au observat că la cei care nu au fost infectaţi anterior şi au primit până acum o singură doză de vaccin, răspunsul imun la variantele britanică şi sud-africană poate fi insuficient.

Cei care au trecut prin COVID-19, protejați cu o singură doză

În schimb, pentru cei care au trecut deja prin COVID-19, chiar şi o singură doză, ar putea să te protejeze de noile variante.

Cu toate astea, cercetătorii spun că este posibil ca descoperirile să se aplice şi altor variante aflate în circulaţie, cum ar fi variantele braziliană şi indiană.

Preluare https://www.descopera.ro/stiinta/19715394-o-singura-doza-de-vaccin-pfizer-nu-protejeaza-impotriva-noilor-tulpini-de-coronavirus-studiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu