sâmbătă, 1 mai 2021

Personalitatea zilei: Maia Morgenstern!

 


Este cunoscută publicului internaţional în special datorită filmului Patimile lui Hristos. Numele ei înseamnă „Luceafărul de dimineaţă” în limba germană, un detaliu care e posibil să fi fost luat în considerare de regizorul Mel Gibson. Îi spunem La Mulţi Ani Maiei Morgenstern, care împlineşte 59 de ani!

 – Cariera ei teatrală a început în 1985 la Teatrul de Tineret. Printre rolurile scenice pentru care a fost apreciată amintim Lola din Îngerul albastru, personaj jucat pe marele ecran de Marlene Dietrich.

– A apărut, în 2012, într-un spot de sprijin a campaniei Salvaţi Roşia Montană. Spotul a devenit, într-o singură zi, cel mai vizionat clip de pe Youtube al artistei.

– Maia Morgenstern este mama unui fiu şi a două fiice. Ana Isadora, mezina artistei, este singura care deocamdată nu arată vreun interes pentru actorie.

– În 2020 şi-a lansat volumul autobiografic, cu titlul Nu sunt eu.

– În martie 2021, Maia Morgenstern a fost ţinta unor ameninţări cu moartea, primite pe adresele Teatrului Evreiesc de Stat. Autorităţile au anunţat că au identificat autorul mesajelor, un tânăr de 25 de ani, care este cercetat în stare de libertate.

 

 Autor: Andrea Nagy



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu