joi, 30 noiembrie 2023

Portret de artist. Nuțu Bota (Ioan Vasile Bota), melanjul între poezie și pictură

 


Cel care a hrănit privirile a mii de oameni flămânzi de frumos de-a lungul a peste trei decenii este Nuțu Bota. Dacă am vrut să-l căutam, l-am găsit la răscrucea dintre poezie și pictură. Între cele două lumi, inima lui vibrează și pulsează neobosit.

Viața poetului și artistului Nuțu Bota e un amalgam de culori, vise, simțiri trăite la maximă intensitate. Mâna-i neobosită pictează fără încetare portrete, peisaje, natură moartă, compoziție.

Dacă-i privim lucrările, acestea evidențiază frumusețea peisajului românesc de la țară și chipul oamenilor care nu știu să respire decât prin tradiție și simplitate. Portretele și le-a înnobilat într-o expoziție intitulată „Paleta de prieteni”, care se află la a doua ediție.

 Când culorile îi cer să se odihnească, Nuțu Bota ia condeiul în mână, lăsând frâu liber frământărilor interioare care nasc versuri mult prea sensibile și de neînțeles pentru oamenii care n-au iubit vreodată. Astfel, de-a lungul atâtor ani s- au născut 7 volume de versuri pornite din inima poetului.

 Pentru anul care vine, Nuțu Bota pregătește a III-a expoziție „Paleta de prieteni” și un nou volum de versuri, „Tăcerea luminii”. Pentru acest eveniment a ales toamna, anotimpul culorilor, bogăției și nostalgiei.

Nuțu Bota, profunzime, emoție desăvârșită și bucuria frumosului rămâne puntea de legătură care sudează realitatea contradictoriului dintre fericire, durere și emoție cu nemiluita pe pânză.

Lăcrimioara ZOTA



Un comentariu:

  1. Felicitari, domnule Bota! Esti un exemplu de bunavointa, altruism si har! Faptul ca te-ai dus la radacinile tale iti da valoare nationala! Alex

    RăspundețiȘtergere