vineri, 21 septembrie 2012

Dan Diaconescu a pus mâna pe Oltchim!


Dan Diaconescu, presedintele PP-DD, este noul actionar majoritar al combinatului chimic Oltchim Ramnicu Valcea, a anuntat presedintele Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarilor in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu.
Oferta sa a fost doar pentru actiunile Oltchim, in valoare de 203,1 milioane de lei. Diaconescu nu a depus oferte si pentru achizitia creantelor Oltchim catre AVAS si catre Electrica.
Creanta Oltchim pentru AVAS nu a avut oferte, prin urmare nu s-a vandut. De asemenea, creanta catre Electrica nu s-a vandut deoarece oferta Chimcomplex a fost mai mica decat pretul minim cerut de Electrica.
PCC nu a castigat nimic, deoarece nu a depus decat oferta pentru achizitia in bloc, atat a actiunilor, cat si a creantelor catre AVAS si Electrica.
Chimcomplex a oferit 18,8 milioane de lei pentru actiunile Oltchim si 202,6 milioane de lei pentru creanta Electrica. Pentru achizitia in bloc (a creantelor catre Electrica, AVAS si a actiunilor), oferta este de 221,4 milioane de lei. Trebuie precizat, insa, ca nu au depus oferta pentru creanta AVAS.
De asemenea, AISA Invest a depus oferta de achizitie doar a actiunilor Oltchim, in valoare de 30 de milioane de lei.
La randul sau, grupul PCC a depus o oferta totala de aproximativ 40 de milioane de euro, cate 13,4 milioane de lei pentru actiuni, creante AVAS si creante Electrica.
Licitatia a avut loc la sediul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), incepand cu ora 12.30. Preluare Ziare.Com

                                                                Cristian LAURENŢIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu