vineri, 21 septembrie 2012

Kilogramele în plus afectează inima!


 Fiecare kilogram luat in plus are nu doar consecinte estetice pentru silueta unui om, ci si efecte negative asupra activitatii sale cardiovasculare, deoarece, dupa cum afirma o echipa de experti canadieni, aceasta determina organismul uman la crearea a circa 22 de kilometri de noi vase de sânge. Fara coroborarea cu alte date, chiar si acest singur fapt este suficient pentru a afirma ca obezitatea si bolile de inima merg mana in mana, sustin ei, potrivit eurolab.ua.
Cele mai multe vase sangvine din corpul uman nu sunt vene sau artere mari, ci niste capilare subtiri, care, ca niste plase, strabat toate organele si tesuturile umane. Acestea exista si in tesutul adipos, astfel incat fiecare kilogram in plus determina organismul sa dezvolte noi vase de sange pentru alimentarea tuturor celulelor cu oxigen. Cu cat sunt mai multe vase, cu atat este mai mare sarcina exercitata pe inima, aceasta fiind in situatia de a pompa sange in noua retea sanguina.
Procesul este insa reversibil, sustin cercetatorii. In cazul in care pierdeti din greutate, organismul elimina vasele sangvine devenite inutile. Deci scaderea in greutate, chiar si cu cateva kilograme, va imbunatati activitatea inimii si, pe ansamblu, starea de sanatate a unei persoane.Agerpres

                                                                           Cristian LAURENŢIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu