miercuri, 24 iulie 2013

TRAIAN RAD TĂUT - 56

24 iulie 1957 - 24 iulie 2013. În clepsidra timpului, domnul ing. TRAIAN RAD TĂUT, preşedintele executiv al divizionarei A1 de volei masculin Ştiinţa Explorări Baia Mare, împlineşte astăzi 56 de ani.
Cîteva repere biografice sînt necesare, pentru a contura imaginea celui despre care scriem cu această ocazie. S-a născut la 24 iulie 1957 în Cluj-Napoca. A absolvit Facultatea de mecanică a Institutului Politehnic clujean, cu rezultate meritorii. A fost repartizat la IMMUM Baia Mare. A lucrat în această unitate în perioada 1983-1992. În prezent, este inspector adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureş. Căsătorit. Soţia, Cornelia, lucrează la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş. Are doi copii. Adina-Ioana, absolventă a Facultăţii de medicină din Cluj-Napoca, medic rezident la psihiatrie. Alexandru, absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, masterat în domeniu. Alex a jucat volei la CSŞ 2 Baia Mare. Acum activează ca arbitru de volei.
La fileul voleiului băimărean, domnul Traian Rad Tăut a venit în anul 1997, cînd a fost ales preşedintele secţiei de volei “U” Explorări Baia Mare. În perioada 2004-2008 a fost membru în Consiliul Director al Federaţiei Române de Volei.
În această acoladă temporală, domnul Traian Rad Tăut are 16 ani de activitate, cu bucurii, dar şi insatisfacţii. Ele sînt consemnate în “foile de arbitraj” ale sufletului său. În multe momente de grea încercare, a fost tentat să renunţe la orice funcţie din sfera voleiului. “Microbul” pentru volei n-a putut fi tratat. El a rămas în întreaga fiinţă a preşedintelui.
Chiar dacă n-a intrat în sextetul echipei băimărene, Traian Rad Tăut s-a aflat mereu la “preluare”, implicîndu-se total la bunul mers al grupării de pe malurile Săsarului, în organizarea şi derularea unor competiţii de anvergură în Baia Mare. N-au fost puţine. Aş aminti Cupa Confederaţiilor Europene de Volei, turneul final al Cupei Balcanice, meciuri din Challenge Cup. În “umbra” organizării acestor meciuri şi a altor activităţi, s-a aflat în permanenţă Traian Rad Tăut.
L-am întrebat ce-şi doreşte în zi aniversară: “Multă sănătate, mie şi întregii familii, şi realizarea profesională a copiilor. În plan sportiv, echipei Ştiinţa Explorări Baia Mare, rezultate notabile în campionat şi Challenge Cup”.
Reamintim iubitorilor de volei băimărean că Ştiinţa Explorări, în luna noiembrie, va juca în Challenge Cup cu echipa Stroitel Minsk (Belarus). Primul meci acasă, returul la Minsk.
În această zi aniversară, îi transmit lui Traian gînduri alese, de preţuire şi respect, însoţite de urările mele de sănătate şi noroc.

                                                                         MIHAI MUREŞAN


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu