sâmbătă, 27 iulie 2013

Gheorghe Funar, ales presedinte al PRM, iar Corneliu Vadim Tudor a fost exclus din partid

 Gheorghe FunarGheorghe Funar a fost ales presedinte al PRM, astazi, 27 iulie, la Congresul partidului de la Alba Iulia, cu 530 de voturi din cele 667 valabil exprimate, in timp ce fostul lider al formatiunii Corneliu Vadim Tudor a fost exclus, prin vot deschis.
Aproximativ 700 de delegati participa, sambata, la Congresul Extraordinar al PRM de la Alba Iulia, unde pentru functia de presedinte al partidului au candidat Gheorghe Funar, Corneliu Ciontu si Stefan Valentin Varga., ultimul autopropunandu-se in timpul lucrarilor.
Din cei aproximativ 700 de delegati, 667 au votat pentru alegerea noului presedinte, fiind validate 660 de voturi. Gheorghe Funar a fost ales presedinte al PRM cu 530 de voturi, in timp ce Corneliu Ciontu a obtinut 113 voturi, iar Stefan Valentin Varga, 17 voturi.
De asemenea, in cadrul lucrarilor congresului, Corneliu Vadim Tudor a fost exclus din partid, prin vot deschis, inregistrandu-se doar patru voturi impotriva si trei abtineri. Noul presedinte al PRM, Gheorghe Funar, a declarat corespondentului Mediafax ca lucrarile congresului s-au desfasurat intr-un spirit de "unitate" si "buna-credinta" si, totodata, si-a exprimat convingrea ca "PRM are puterea de a renaste".
El a mai spus ca parerea unanima a delegatilor prezenti la congres a fost ca partidul are nevoie de unitate si ca trebuie inlocuita "dictatura unei singure persoane, a fostului presedinte Corneliu Vadim Tudor, cu o conducere democratica si care sa respecte statutul".

Intrebat daca exista viata pentru PRM dupa Corneliu Vadim Tudor, Gheorghe Funar a raspuns ca "orice presedinte de partid nu poate sa ramana in aceasta functie 100 de ani". MEDIAFAX

                                                                                         Cristian L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu