miercuri, 31 iulie 2013

Comunicat de presă din partea senatorului Sorin Bota

Întâlnirea cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană


         Senatorul PSD, Sorin Bota, a participat ieri la întâlnirea cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană. Întalnirea a avut loc la Parlament şi s-au purtat discuţii referitoare la noul acord de susţinere financiară a României. Condiţiile puse de către instituţiile financiare internaţionale sunt de natură macroeconomică şi sistemică, legate de funcţionarea instituţiilor statului, precum şi în ceea ce priveşte controlul încasărilor la bugetul de stat.
Senatorul maramureşean a insistat la adresa delegaţilor, cu întrebări referitoare la redeschiderea activităţii „Remin” ca urmare a conversiei datoriilor în acţiuni, dar şi cu privire la proiectul de lege privind scutirea de la plata creanţelor fiscale accesorii a cărui iniţiator este. Discuţiile pe tema scutirii de la plată a creanţelor fiscale accesorii s-a dovedit a fi un succes, ajungându-se  la concluzia că ANAF trebuie să folosească mai activ măsurile de înlesnire la plată a datoriilor, aşa cum şi sistemul bancar restructurează datorii sau chiar renunţă  la unele sume pentru a-şi curăţa portofoliul.



Cabinetul senatorului 

Un comentariu:

  1. Domnule Dragos cum de bagati toate aberatiile senatorului Bota? El se lauda ca FMI ne mai da o transa, este transa incovoierii noastre ca natiune si popor! Va credeam mai selectiv in ceea ce publicati! Nu va salut!

    RăspundețiȘtergere