luni, 28 iulie 2014

Extremiştii unguri serviţi cu tomate şi flegme... ungureşti


Acţiunile autonomiste se ţin lanţ în judeţele Harghita şi Covasna, cei care au ieşit în faţă în ultima perioadă fiind cei de la Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT). În mod ostentativ, aceştia ţin discursuri antiromâneşti, provocatoare, sperând că îi vor întărâta astfel pe români, care vor reacţiona şi vor da apă la moară falsei retorici a maghiarilor asupriţi de români. Surprizele, însă, nu s-au lăsat aşteptate. La mitingul împotriva proiectului de regionalizare desfăşurat sâmbăta, 21 iulie, la Sfântu- Gheorghe, judeţul Covasna, de către Partidul Popular Maghiar din Transilvania, o femeie de etnie ungară din municipiul de pe Olt, având şi cetăţenia statului ungar, a scuipat pe un aşa-zis steag secuiesc, stârnind reacţia viscerală a şefului organizaţiei locale a PPMT, care a început să se lamenteze şi să se dea de pământ, anunţând că va depune plângere penală împotriva femeii, care ar fi, „potrivit martorilor”, de naţionalitate română. Declaraţia mincinoasă a extremistului maghiar a fost preluată de corespondentul maghiar al agenţiei de presă Mediafax şi, mai apoi, de alte televiziuni gen Realitatea TV, România TV etc.. Televiziunile nu s-au mulţumit să dea doar minciuna liderului extremist maghiar, ci au preluat prosteşte, difuzând mai apoi, la toate jurnalele, declaraţii ale unui extremist maghiar prezent la miting care jignea şi acuza poporul român de lipsă de civilizaţie în cuvinte extrem de dure, acuzând naţionalitatea română a celei care scuipase aşa-zisul steag. De fapt, pe femeia româncă o cheamă... Kedves Ibolya! Romanian Global News a descoperit cine este individul revoltat prezentat de televiziunile din România, acuzând şi înjurând pe români în cadrul operaţiunii de manipulare. Acesta se numeşte Papp Laszlo şi este un extremist maghiar care în timpul unei competiţii sportive de la Sfântu-Gheorghe, atunci când era intonat Imnul Naţional al României, s-a întors cu spatele, ridicând ambele braţe în sus şi mimând acte ruşinoase a se prezenta în public. Cu toate că presa locală maghiară s-a sesizat de manipularea făcută de liderul extremist maghiar şi de informaţiile false difuzate de mass-media din România, prezentând identitatea reală a femeii şi încercând să arunce incidentul într-un derizoriu episod cu un om beat, liderul extremist maghiar nu şi-a cerut scuze pentru jignirea adusă românilor, iar televiziunile nu au revenit asupra informaţiei.
Un alt incident similar, s-a petrecut la şcoala de vară a extremiştilor unguri de la Tuşnad-Băi, judeţul Harghita, la care a participat şi premierul ungar Viktor Orban (foto). Acesta a fost atacat cu tomate de către doi tineri, în momentul în care urca pe scenă. Evident, manipularea clasică a extremiştilor maghiari a funcţionat, fiind imediat răspândită informaţia cum că cei doi tineri agresivi ar fi români. Din fericire, adevărul s-a aflat instantaneu, cei doi fiind legitimaţi de către Jandarmerie, care i-a şi amendat pentru gestul lor. Aşa cum era de aşteptat, românii care l-au umilit pe Viktor Orban, simbolul unităţii maghiarimii, erau tot unguri... Incidentul a fost imediat bagatelizat şi s-a dat vina tot pe beţie, bat-o vina... Adevărul este că acţiunea de la Tuşnad a extremiştilor unguri, cel puţin după încheierea programelor oficiale, a constat într-un dezmăţ total, aproape în totalitate tinerii prezenţi fiind beţi. Ceea ce au lăsat în urmă este greu de descris în cuvinte: sticle de vodcă, cutii de bere, urme de vomă, fecale şi urină la tot pasul. Cam aşa arăta Tuşnadul după ce au trecut pe acolo autonomiştii PPMT...
Cele două incidente aparent separate au, totuşi, un fir logic comun: la o manifestare a extremiştilor PPMT, indivizi necunoscuţi, prezentaţi imediat a fi români, comit fapte de natură să provoace spiritele, pentru ca mai apoi să se descopere că românii în cauză sunt de fapt unguri, iar motivul gesturilor lor este scuzat pe motiv de beţie... Pentru a nu crede că aceste acţiuni sunt „întâmplătoare” şi „nepericuloase”, fiind cel mai probabil organizate de extremiştii unguri, tragem un semnal de alarmă, pentru că acest scenariu ne este cunoscut încă din 1990, de la Târgu-Mureş!
Preluare http://www.condeiulardelean.ro/articol/extremistii-unguri-serviti-cu-tomate-si-flegme-unguresti
                                                        Autor: Vrăjitorul din Oz(un)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu