luni, 28 iulie 2014

ROMÂNII SUNT REVOLTAŢI: de BIŞNIŢARUL GINO IORGULESCU

I-A DAT AGENTULUI MAGHIAR ZOLTAN ARPAD PASZKANY TOATE DREPTURILE DE TELEVIZARE A MECIURILOR DE FOTBAL DIN CAMPIONAT ŞI DIN CUPĂ (?!)
Retransmisia meciurilor de fotbal din Liga I rămîne o afacere extrem de dubioasă, chiar după schimbarea lui Dumitru Dragomir cu Gino Iorgulescu. Aşa cum deja se cunoaşte, sub comanda lui Gino Iorgulescu, fără nici un fel de licitaţie sau selecţie de oferte, LPF a încredinţat retransmisia meciurilor de fotbal unei firme cu sediul social în Malta (?!). Pentru următorul an şi jumătate, Sky Broadcast Ltd. a plătit pentru retransmisia meciurilor 50 de milioane de euro, urmînd ca la expirarea acestui termen firma malteză şi LPF să renegocieze sumele din anii următori.
Conform unor surse din Serviciile Secrete, în spatele firmei aşa-zis malteze se află nimeni altcineva decît finanţatorul echipei de fotbal CFR Cluj, Zoltan Arpad Paszkany, agent al Budapestei şi proprietar al celor două posturi de televiziune, Look TV şi Transilvania TV, care vor retransmite meciurile şi au posibilitatea de a renegocia drepturile de retransmisie cu societăţile de cablu de pe teritoriul României. Afacerea este una care, dacă ar fi să ne luăm după informaţiile vehiculate la nivelul Serviciilor Secrete româneşti, depăşeşte cu mult infracţiunile de care este acuzat fostul preşedinte al Ligii, Dumitru Dragomir. Concret, surse din mediul citat spun că, în fapt, Iorgulescu nu a organizat licitaţie pentru atribuirea retransmisiei meciurilor, întrucît ar fi primit de la Zoltan Arpad Paszkany 5 milioane de euro, adică 10% din suma ce urmează a fi plătită către Ligă pentru următorul an şi jumătate.
Mai mult, Iorgulescu va încasa, în următorii ani, 10% şi din viitoarele sume pe care Sky Broadcast Ltd urmează a le plăti Ligii pentru retransmisiile ce se vor efectua pînă la expirarea contractului. Cel mai probabil, suma pe care o va plăti în total Sky Broadcast Ltd către LPF, pînă în 2019, va fi de 168 de milioane de euro, adică suma minimă garantată de contractul dintre cele două părţi, ca fiind cea pe care o va încasa forul tutelar al fotbalului românesc. Folosind o aritmetică simplă, dacă Gino Iorgulescu va încasa 10% din tot contractul, şi nu doar din avansul de 50 de milioane pînă în 2019, acesta va lua o şpagă de 16,8 milioane de euro. Aceleaşi surse spun că, pentru aceşti bani, Gino Iorgulescu nu a scos la licitaţie retransmisia, aşa cum ar fi fost normal, şi a încredinţat acest contract pe o sumă minimă garantată a fi încasată de LPF la mai puţin de jumătate din valoarea reală. Specialişti în această afacere afirmă că retransmisia meciurilor de fotbal în următorii 5 ani ar fi trebuit să coste circa 350 de milioane de euro, adică dublu decît va plăti agentul maghiar.
Dincolo de aceasta, modul în care a fost făcut contractul le permite agentului AVO Paszkany şi firmei off-shore din paradisul fiscal maltez să jongleze, după bunul plac, cu vînzarea către alte societăţi de cablu, sau posturi de televiziune româneşti a retransmisiei partidelor de fotbal, încasînd bani de la acestea, care se vor duce în majorarea abonamentelor clienţilor cu circa 10 şi chiar 20 de procente. Este un caz scandalos, care necesită o anchetă, la sînge, a DNA. Nu de alta, dar Look TV nu e urmărit decît de cca. 10% din
telespectatorii români, care, în felul acesta, nu pot vedea meciurile din Campionatul Naţional şi din Cupa României. Cum e posibil să se ajungă pînă aici? Şi încă ceva: acest Gino Iorgulescu e un fost bişniţar, care s-a transformat în mafiot. Gurile rele spun că, pentru spaţiul obţinut în Parcul Herăstrău, unde a tăiat sute de copaci seculari şi şi-a făcut cîrciumă, fostul jucător al echipei Sportul Studenţesc i-ar fi dat primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, o şpagă de 1.000.000 de euro. Revenim.

                                                                         Cristi Someşan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu