marți, 21 aprilie 2015

Cenaclul spiniștilor din 20 aprilie 2015

 

      Cenaclul se deschide prin lecturarea de către doamna Viorica Găinariu Tazlău, din revista "Scârț" a epigramiștilor ieșeni. Avem ca musafir pe domnul Vasile Iuga, profesor de istorie la Academia din Cluj, Președintele Societății Culturale Pro Maramureș, Centrul Cultural "Dragoș Vodă" Cluj Napoca, care și-a manifestat dorința să participe la o ședință a Clubului "Spinul". Domnia sa s-a întreținut cu fiecare membru al Clubului, pe diferite teme care au tangență cu preocupările noastre. Discuțiile au fost cu folos și interesante pentru ambele tabere.
    Se pare că odată cu terminarea sărbătorilor se imbunătățește frecvența, deja suntem nouă persoane: Maria Berciu, Smaranda Iuga, Viorica Găinariu, Mircea Pop, Ioan Șiman, Vasile Țâncaș, Dragomir Ignat, Toma Rocneanu, Ioan Adi Fârte. Absenții sunt domnii Mircea Micle, Vasile Mureșan și Nistor Bud.
      Se adună cotizația UER, după care se decide ora plecării la Vișeu de Sus, ora 8,30 în data de 25 aprilie 2015.
      Informarea făcută de președintele de onoare Ioan Șiman care vorbește de cartea lui Anton Toni Balmoș din Buzău, prof. de educație fizică. După prezentarea câtorva date bibliografice, citește din epigramele lui Balmoș care domnia sa le consideră foarte bune. Lecturarea o ia domnul Mircea Pop Buzești, probabil este o carte ce poate fi lecturată numai de președinți, apoi se continuă cu lecturarea "procesului verbal", făcut de Rocneanu după care, citește domnul Pop Buzești, epigramele dânsului, după domnia sa citește domnul Dragomir Ignat "producția domniei sale". Urmează a ne delectecta cu epigrame doamna Smaranda Iuga, epigrame care se vor regăsi în revista  noastră: "Spinul". Domnul Pop Mircea Buzești revine cu un alt set de epigrame făcute ad-hoc. Îl completează domnul Dragomir Ignat. Domnul Șiman își citește epigramele trimise la Vișeu. Se iscă ceva discuții cu privire la costurile deplasării la Vișeu de Sus. Problemele fiind toate epuizate, ședința se încheie.


                                                                 Toma Gross Rocneanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu