miercuri, 29 iulie 2015

A treia ediţie a Galei muzicii folk -„Floare de Colţ”-Sighetu Marmaţiei, august 2015!

In zilele de 7 şi 9 august 2015 va avea loc la Sighetu Marmatiei cea de-a treia ediţie a Galei muzicii folk -„Floare de Colţ”. Municipiul din inima Maramuresului, va fi pentru trei zile capitala muzicii folk. Un eveniment muzical de exceptie, care reuneste pe cei mai reprezentativi interpreti de muzica folk din Romania, dar mai ales ales un numar mare de iubitori de muzica de calitate. Pe scena vor evolua artisti consacrati dar si tinere talente. Sa nu uitam ca de la Sighetu Marmatiei au pornit doi din cei mai de seama reprezentanti ai muzicii folk: Stefan Hrusca si Ducu Bertzi, la care se adauga un numar important de folkisti cu activitate artistica pe plan regional sau local.
Ineditul editiei va consta in momentele dedicate lui Florian Pittis si aniversarii zilei de nastere a cantautorului sighetean Ducu Bertzi ! „Gala Floare de colt” de la Sighetu Marmatiei, se constituie intr-un eveniment muzical care are in proiect si premierea unor tineri talentati, omagierea unor poeti care au contribuit prin versurile lor la marile creatii folk si nu in ultimul rand a marilor artisti care au contribuit la promovarea acestui gen muzical.
In prima zi (7 august) vor urca pe scenă folkisti locali, tineri care frecventează cursurile Şcolii de artă „Gheorghe Chivu”.Va urma gala susţinută de Focul viu (Baia Mare), Adrian Ivanitchi, Maria Gheorghiu, Vali Serban si Florin Sasarman.
Sambata si duminica intre momentele de recital pe ecrane se vor derula filmari cu Florian Pittis(din concerte).La evenimente va participa ca invitat special Andei Pittis.
Sambata 8 august, spectacolul va avea ca protagonisti pe Dan Vana, Andrei Paunescu, Poesis, Dan Andrei Aldea si Ducu Bertzi &band (o formula in premiera la Sighetu Marmatiei). Spectacolul va fi dedicat aniversarii in acest an a varstei de 60 de ani si a peste 40 de ani de activitate a artistului Ducu Bertzi, Cetatean de onoarea a municipiului Sighetu Marmaţiei.
Gala din seara zilei de 9august va fi sustinuta de: Cristian Buica, Dinu Olarasu,Victor Socaciu si Pasarea Colibri.
In final artistii vor interpreta piese din repertoriul lui Florian Pittis .
Gala folk va avea loc în Parcul Central, începând cu ora 19,00. Directorul de program al ediţiei din acest an este Dana Andronie, director artistic Ducu Bertzi, managerul evenimentului Spiridon Pralea.
Organizatorii Galei muzicii folk -„Floare de Colţ” sunt: Municipiul Sighetu Marmatiei prin Centrul Cultural Sighetu Marmatiei si Asociaţia Interculturală Ducu Bertzi.

                                                                    
Centrul Cultural Sighetu Marmatiei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu