luni, 11 aprilie 2016

APOCALIPSA ELEFANŢILOR

Dragi prieteni și prietene,

Zeci de vânători înarmați până în dinți intră în galop într-un parc național din Camerun, ucid peste 600 de elefanți și le sfârtecă apoi fețele cu maceta, pentru a le smulge colții de fildeș. Nu e un coșmar, ci un exemplu din realitatea crudă a ultimilor ani. Braconierii au omorât deja jumătate din ultimele exemplare de elefanți din Africa Centrală. Și nimeni nu i-a putut opri.

Până acum!

Un grup de anchetatori s-a infiltrat în rețelele de braconaj din opt țări africane, făcând posibilă arestarea a peste 1200 de traficanți! 

E o performanță impresionantă, care a fost răsplătită deja cu multe premii, dar finanțatorii se tem de o confruntare directă cu crima organizată. Comunitatea noastră e cea mai în măsură să susțină această inițiativă, oferind resursele necesare pentru acțiuni la scară largă. 

Patru elefanți sunt uciși în fiecare oră: ne aflăm într-o cursă contra timp și trebuie să acționăm rapid. Dacă fiecare dintre noi va dona acum o sumă modestă, anchetatorii își vor putea extinde operațiunile și în alte țări, contribuind la arestarea mai multor șefi de rețea și oficiali complici, iar noi ne vom înteți eforturile pentru a salva elefanții de la un masacru la scară industrială. 

Nicio altă acțiune nu are o asemenea rată de succes! Donați acum : 

DONEZ lei10 

DONEZ lei20 

DONEZ lei40 

DONEZ lei80 

DONEZ lei160 


Pentru a dona o altă sumă, dă click aici.

Masacrul are loc pe tot continentul. Braconierii sunt plătiți pentru a lua urma elefanților, leoparzilor, maimuțelor și a altor specii pe cale de dispariție, iar șefii lor vin apoi cu elicoptere și arme și măcelăresc animalele pentru a le smulge pielea și colții. E o afacere de 19 miliarde de dolari, condusă de rețele internaționale de mafioți care își văd nestingherite de treabă, pentru că dau șpagă tuturor.

Grupul de ”Eco-activiști pentru guvernare și aplicarea legii” (EAGLE) se implică în toate acțiunile de deconspirare a rețelelor criminale. De la infiltrarea sub acoperire în grupurile de braconieri până la coordonarea arestărilor împreună cu forțele de ordine și punerea după gratii a șefilor de rețea.

Succesul lor fără precedent le-a adus laude din partea Interpolului, a organizației WWF și a Ducelui de Edinburgh, dar resursele lor financiare sunt în continuare foarte limitate. Iată ce putem realiza dacă vom dona cu toții o sumă modestă:

  • Putem susține pregătirea și activitățile câtorva zeci de anchetatori sub acoperire, care se vor infiltra în cele mai importante rețele din mai multe țări și vor ajuta autoritățile să îi aresteze pe șefi.
  • Vom susține anchetele pentru deconspirarea politicienilor și oficialilor corupți care fac posibil acest comerț sângeros.
  • Vom lansa campanii de impact, făcând cât mai vizibile arestările și procesele care le vor urma, pentru a schimba cultura impunității.
  • Vom lansa investigații și demasca companiile și guvernele care profită de pe urma vânzării de fildeș și a altor produse asemănătoare.

Puțini dintre noi ar fi gata să își pună viața în pericol pentru a salva speciile amenințate de cruzimea și lăcomia oamenilor. Dar acești activiști curajoși fac asta, iar noi îi putem ajuta. Hai să îi susținem cu toată forța comunității noastre.Dați click mai jos pentru a face o donație: 

DONEZ lei10 

DONEZ lei20 

DONEZ lei40 

DONEZ lei80 

DONEZ lei160 


Pentru a dona o altă sumă, dă click aici.

Comunitatea noastră a sprijinit dintotdeauna activiștii din prima linie a frontului în eforturile lor pline de risc dar și de speranță. De la cetățenii-jurnaliști din Siria până la voluntarii care au luptat contra Ebola, am susținut și susținem în continuare ideile sclipitoare care promit cel mai mare impact - mai ales când nimeni altcineva nu e dispus să o facă. Hai să fim alături de acești eroi, pentru ca savanele și pădurile Africii să fie din nou patria înfloritoare a animalelor sălbatice.

Cu speranță și hotărâre, 

Alice, Alex, Iain, Patricia, Spyro, Joseph, Nataliya, Emily, Ricken și întreaga echipă Avaaz 

Mai multe informații (în engleză)

Organised crime sets sights on wildlife (BBC)
http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-26153516 

African Conservation Group With Unusual Mission: Enforcement (New York Times)
http://www.nytimes.com/2015/10/13/science/african-conservation-group-with-unusual-mission-enforcement.html 

Elephant population halved in Cameroon killing spree (IFAW)
http://www.ifaw.org/united-states/news/elephant-population-halved-cameroon-killing-spree-graphic-images 

African elephants could be extinct 'within a decade' (Telegraph) 
http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/africa/articles/African-elephants-could-be-extinct-within-a-decade/ 

Senegal seizes illegal elephant hair jewellery (Reuters)
http://uk.reuters.com/article/uk-senegal-elephants-idUKKBN0OR29920150611 

Wildlife chief arrested as net closes on traffickers selling chimpanzees to Far East (The Express)
http://www.express.co.uk/news/nature/602475/Wildlife-trafficker-selling-chimpanzees-arrested 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu