luni, 25 aprilie 2016

Despre CARITAS, fără ură sau indiferenţă !


”CARITAS” uriașa escrocherie a anilor 1992-1994! Protagoniști: Ioan Stoica ( un obscur contabil din Făgăraș, fără facultatea terminată!) și Primarul de atunci, Gheorghe Funar ( contabil ”calificat” fost și cadru Universitar care a predat studenților ... ”Finanțele și Contabilitatea...”?)/ În urma uriașei escrocherii, mii și mii de oameni au rămas fără case ori fără economiile de-o viață. Care a fost motivul pentru care autoritățile au permis acest ” joc piramidal”? Acest uriaș tun!??...Există două teorii:
  • Prima teorie: ”Cică” lui Stoica ideea i-a venit în Italia, după schema lui Giovani Ponzi, care în SUA, în anii 1920 a escrocat mii de investitori cu jocul piramidal oferind un profit de 50% ptr.45 de zile și 100% după 90 de zile. În fond, el cu banii ultimilor investitori plătea dobânzile atregătoare ale primilor și... la un moment dat, a dispărut cu restul banilor lăsând investitorii cu ochii la soare!... Stoica, în ”naivitatea” lui, NU a fugit cu banii. A fost ”cinstit”, a vrut să ”ajute” oamenii năcăjiți... A plătit după ”faliment” cu un an și jumătate de pârnaie!...?? Azi, la 70 de ani, ( vezi foto!) trăiește în anonimat, în Brașov, într-o garsonieră, sărac lipit și bolnav. Are o pensie de 700 de lei!...
  • A doua teorie: fostul Primar Gheorghe Funar a sprijinit ” jocul” fiind reprezentantul unui grup bine-definit!... Dovadă: Funar a apărut în public cu Stoica, braț la braț. I-a acordat un sediu de firmă, o locuință personală în plin centrul Clujului! Deci, a doua teorie susține că scopul CARITASULUI a fost de a concentra banii românilor naivi în mâinile unui grup mic de ”noi nomenclaturiști”! Adică: marea majoritate a banilor au ajuns în ”buzunarele” foștilor securiști ”pensionați” ( este cazul și domnului Funar!), în buzunarele unor politicieni, polițiști etc. sau în ale apropiaților Acestora. Punct! Parcă totuși... această a doua ”teorie”, pare mai verosimilă... Nu vi se pare??... Va face oare DNA-ul Lumină și în acest caz? Cine știe! Apropo: azi este ziua de nume a domnului Gheorghe Funar. La Mulți Ani, domnule Gheorghe Funar! La mulți ani... cu mulți bani!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu