miercuri, 27 aprilie 2016

Prefectul Sebastian Mihai Lupuț a condus o nouă ședință a Colegiului Prefectural Maramureș

Prefectul Sebastian Mihai Lupuț a convocat în ședință Colegiul Prefectural Maramureș pentru ziua de miercuri, 27 aprilie, de la ora 10. Ordinea de zi a cuprins prezentarea raportului privind activitatea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Maramureș pe anul 2015 (Cornel Săvoiu – director executiv al DJST Maramureș) și prezentarea stadiului absorbției fondurilor europene prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013 la nivelul județului Maramureș (Sorin Marius Pop, director al Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Maramureș).
Cornel Săvoiu a arătat faptul că, deși s-au executat reparații capitale la Bazinul de Înot și la Sala Polivalentă, nu au existat fonduri și pentru reparații la celelalte baze sportive și la taberele școlare. La acestea din urmă nu s-au realizat reparații capitale niciodată de la darea lor în folosință. Bugetul DJTS nu permite suportarea unor astfel de cheltuieli. Un fapt de apreciat este că performanțele sportive ale județului sunt bune, există potențial și din ce în ce mai mulți părinți își îndreaptă copiii spre sport.
Prefectul Sebastian Mihai Lupuț a felicitat DJTS Maramureș pentru activitatea depusă în anul 2015, pentru performanțele care sunt demonstrate de numărul mare de medalii obținute la concursurile interne și internaționale. De asemenea, reprezentantul Guvernului în teritoriu a apreciat investiția realizată în anul 2015 la terenul de rugby. Prefectul i-a propus lui Cornel Săvoiu ca împreună să realizeze documentația necesară pentru realizarea de reparații la taberele școlare și la bazinul olimpic descoperit, urmând ca Instituția Prefectului să o înainteze Ministerului Tineretului și Sportului. 
Sorin Marius Pop a arătat că la nivelul OJFIR Maramureș au fost depuse, în cadrul celor 50 de sesiuni din cadrul PNDR 2007 – 2013, 5.795 proiecte, din care au fost selectate 3.790 (peste 65%). În ceea ce privește noul PNDR 2014-2020, au fost deja depuse 127 proiecte, în valoare de 4.832.649 euro.
Prefectul Sebastian Mihai Lupuț a apreciat rezultatele OJFIR Maramureș ca fiind foarte bune până în prezent și a remarcat gradul de absorbție pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007-2013, de 90,06%, prin comparare cu gradul de absorbție comunicat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), de peste 86%. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că este necesară o mai mare implicare în activitatea de informare și promovare privind absorbția de fonduri europene, prin organizarea de întâlniri pe această temă, lucru care poate fi făcut printr-o mai strânsă colaborare între camerele agricole private, APIA și Instituția Prefectului – Județul Maramureș


Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu