miercuri, 27 aprilie 2016

Parteneriat între Şcoala Mireşu Mare şi Ferma Zootehnică Baia Mare

Prin grija doamnei profesor pentru învăţământ primar Lucia Pop de la Şcoala Gimnazială Mireşu Mare şi domnul Florin Lazar de la Ferma Zootehnică S.R.L. Baia Mare, un grup de elevi îmbrăcaţi în costume populare din arealul Chioar-Codru, însoţiţi de învăţătorii şi diriginţii lor au împărţit, miercuri, 27 aprilie, pliante şi le-au urat „Sărbători Pascale cu pace în suflete şi belşug pe masă, alături de cei dragi!” tuturor clienţilor celor 17 magazine ale Fermei Zootehnice din municipiu, spre încântarea cumpărătorilor şi trecătorilor din faţa acestor magazine aparţinând dl. Florin Lazar. Ferma Zootehnică produce peste 200 de produse sub diferite forme: crude, semicrude, afumate şi prospături din carne. Stă la dispoziţia clienţilor săi printr-o logistică performantă şi modernă, oferă un serviciu complex şi prompt în domeniul distribuţiei şi în reţeaua de magazine. Calitatea produselor este principalul lor deziderat, iar consumatorii sunt pe primul plan.
De remarcat seriozitatea, amabilitatea şi profesionalismului dat de angajatele acestor magazine. La Magazinul nr. 12 de pe str. Grănicerilor aceste flaiere au fost distribuite de către elevii Andreea Chira şi Gabriel Ghita, din clasa a VII-a, iar elevii, după epuizarea celor 150 de pliante au fost răsplătiţi cu produse din carne şi dulciuri. Mulţumim personalului de aici: Lucica Sabou, Zamfira Trif, Tatiana Popan, Maricuţa Pop şi Etelka Cotos.
Acest parteneriat este cu bătaie lungă, pe de o parte este un mod de a mulţumi patronului din Tulghieş pentru aplecarea spre şcoală, biserică, oamenii mai puţin norocoşi din comuna noastră, dar şi o şansă pentru elevii şcolii noastre de a socializa, a se face cunoscuţi. Şi aşa cum scrie în pliant: „Copiii noştri se nasc  cu dorinţa de a face lucruri, de a fi independenţi. Şi îi auzi pe toţi „Vreau să fiu mare!” sau „Lasă-mă pe mine să fac!”. Din dorinţa de a proteja şi din lipsă de timp, copiii nu sunt lăsaţi să facă diverse lucruri. Nu ai răbdare, nu ai timp să îi laşi să experimenteze tot ce ar însemna un pas următor şi o faci în locul lui. Şi faci asta o dată, de două ori…Şi ce spune copilul?”Eu nu mai trebuie să fac nimic” Şi se aşează confortabil şi aşteaptă să îl îmbraci, să îi legi şireturile, să îi dai de mâncare. Pentru copii însă, o activitate, fie ea alcătuită doar din treburile casei ori din simple activităţi pe care le au adulţii, poate reprezenta un bilet spre lumea adulţilor în care toţi copiii doresc să ajungă cât mai repede posibil. Mai mult decât atât, implicarea în activităţile adulţilor le creşte copiilor stima de sine şi îi ajută să fie responsabili şi să-şi dezvolte noi abilităţi.” - acesta a fost şi scopul cadrelor din Mireşu Mare, care consideră că nu au irosit timp din vacanţa mult aşteptată. Hristos a Înviat !


                                                                                Gelu Dragoş







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu