marți, 1 august 2017

Raport Banca Mondială: "Peste un milion de români ar vrea să plece din ţară în următorii 5 ani"

Aproximativ 3,6 milioane de români intenționează să se mute în următorii cinci ani, dintre aceştia 31,3% menţionând că ar prefera să se mute în străinătate, potrivit raportului "Orașe-magnet, Migrație și navetism în România", realizat de angajați ai Băncii Mondiale, transmite Romanian Global News.

Astfel, rezultatele arată că doar 1,1 milioane de români au în vedere să emigreze, ceea ce reprezintă o inversare față de dinamica anilor anteriori, când majoritatea românilor preferau să se mute în străinătate.
Din perspectivă teritorială, locuitorii din vestul României iau mai mult în calcul posibilitatea mutatului în străinătate, în timp ce locuitorii zonelor mai apropiate de București sunt mai predispuși să se mute în interiorul țării.
De asemenea, locuitorii din mediul urban și cei cu un nivel de studii mai ridicat sunt mai predispuși să emigreze, în timp ce românii cu un nivel de studii mai redus și locuitorii din zona rurală sunt mai predispuși să se mute în interiorul țării. Studiul arată că bărbații preferă să emigreze, iar femeile preferă migrația în interiorul țării.
Raportul mai arată că cei care preferă să se mute în interiorul ţării ar prefera oraşele București, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov.
Raportul precizează că sondajul a fost aplicat unui eșantion reprezentativ de 1.250 de persoane din România, utilizând o metodă de eșantionare aleatorie care a ținut seama de distribuția teritorială a populației, de structura demografică și de distribuția pe sexe și pe zone urbane/rurale.

Romanian Global News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu