miercuri, 29 noiembrie 2017

Arheolog maramureşan la simpozionul „ArheoVest”



 Asociația „ArheoVest” Timișoara şi Universitatea de Vest din Timișoara, au organizat, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş și a Direcţiei Judeţene pentru Cultură, în data de 25 noiembrie 2017, Simpozionul Internațional „ArheoVest": „Interdisciplinaritate în Arheologie şi Istorie, Ediția a V-a: In Honorem Prof. Univ. Emerit Doina BENEA”.

În cadrul celor trei secțiuni ale Simpozionului (Arheologie, Metode Interdisciplinare și Istorie) au fost prezentate 80 de lucrări științifice de actualitate scrise de 125 de istorici și arheologi din România, Serbia, Ungaria, Germania, Marea Britanie și Republica Moldova.

Un moment marcant în cadrul Simpozionului a fost lansarea celui de-al cincilea anuar „ArheoVest: Interdisciplinaritate în arheologie și istorie”, volum tipărit în două volume a 1282 pagini la editura Jate Press din Szeged (Ungaria) ce conține 65 de studii de specialitate scrise de 113 autori.

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș a fost reprezentat de dr. Marius Ardeleanu (arheolog). Acesta a prezentat în cadrul simpozionului și a publicat în cadrul volumului, un studiu privind problema autenticității în cadrul reconstituirilor istorice de la noi din țară. Pe lângă numeroase discuții cu specialițti în domeniul arheologiei experimentale, au avut loc și excursii documentare la diverse instituții de cultură și muzeale din orașul Timișoara.


            

          Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu