miercuri, 29 noiembrie 2017

Directorii de şcoli vor fi instruiţi printr-un program MBA



Asociatia pentru Valori in Educatie a adus pe plan local un program de MBA (Master of Business Administration) pentru directorii de scoli din Romania, denumit Academia de Leadership si Management Scolar.

Investitiile totale atrase in cadrul programului se ridica la 300.000 de euro, iar intr-o prima etapa vor fi instruiti 30 de directori din scolile romanesti.

"Academia de Leadership si Management scolar este primul program de acest fel din Romania si isi propune dezvoltarea abilitatilor de leadership si management pentru directorii de scoala, pentru a creste capacitatea fiecarui director de a actiona ca un lider in scoala si in comunitatea in care lucreaza", a spus Andreea Nistor, directorul executiv.

Si profesorii vor urma un program de formare, organizat de Ministerul Educatiei. Acesta va forma 55.000 de cadre didactice in urmatorii 4 ani. In cadrul programului "Curriculum relevant, educatie deschisa pentru toti" profesorii vor face cursuri pentru a preda in conformitate cu noile planuri-cadru si programe scolare aferente celor doua cicluri de invatamant.

Autor: Laura Galescu
Sursa: PortalInvatamant


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu